Afbeelding

Halve finale schooldammen in de Vroone

Sport en vereniging

KAPELLE - Zaterdag 8 april zal het weer druk zijn in de Vroone te Kapelle. De PZDB organiseert op deze dag een landelijke halve finale schooldammen.

Maar liefst 27 teams van 4 basisschoolleerlingen uit Zuid West Nederland, ongetwijfeld begeleid door onderwijzend personeel familieleden en andere begeleiders binden die dag de strijd aan voor 3 plaatsen in de landelijke finale op 20 mei. Er wordt gespeeld in 2 categorieën t.w. pupillen (groep 7 en 8) en welpen (groepen 5 en 6) Van elke categorie gaan 3 teams door naar de landelijke finale. Zeeland is in deze halve finale vertegenwoordigd met 10 teams. Bij de pupillen spelen mee de Theo Thijssenschool uit Vlissingen 2 teams, Kon. Julianaschool 's Gravenpolder, De Morgenster Kerkwerve en School met de Bijbel St Annaland. Bij de welpen doen mee Ds J. Bogermanschool Oosterland 2 teams, De Morgenster Kerkwerve en de Jan van Schengenschool uit Heinkenszand.

Het zal ongetwijfeld weer super spannend worden en de zenuwen zullen ook weer een grote rol spelen. Favorieten zijn moeilijk aan te wijzen. Wel is het voor de Zeeuwse scholen altijd moeilijk geweest een landelijke finale plaats te behalen. Vooral de concurrentie van de scholen uit Zuid-Holland is altijd groot. Het is twee jaar geleden dat het welpenteam van de Theo Thijssenschool uit Vlissingen de finale wist te behalen. Maar wie weet kunnen ze ook dit jaar voor een verrassing zorgen.

Uiteraard is ook publieke uit de omgeving welkom. Het is zeker de moeite waard eens te zien met welk een enthousiasme en plezier deze kinderen de strijd met elkaar aangaan

De opening wordt verzorgd door wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle. Aanvang 10.30 uur. Prijsuitreiking en sluiting ca. 16.45 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief