Afbeelding

Yerseke in slotfase naar volle winst

Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 25 maart nam Yerseke het op tegen Colijnsplaatse Boys in een uitwedstrijd. De hoofdmacht van Colijnsplaatse Boys wordt nauwelijks weggespeeld, desondanks toch een voorlaatste positie op de ranglijst.

De verschillen in de 3e klas A District Zuid 1 onderling zijn vaak niet zichtbaar binnen de lijnen, zo ook afgelopen zaterdag tussen de nummer 3 en 13 uit deze Zeeuwse 3e klas. Colijnsplaatse Boys scoorde zelf vier keer, daar tegenover Yerseke eenmaal, toch gingen de bezoekers 'met de winst aan de haal'.

De wedstrijd

Yerseke gaf meteen duidelijk aan geen medelijden te hebben met de benarde positie van de thuisclub, weinig ruimte voor de opbouw door het vroege storen van de bezoekers. Dat resulteerde ook in hachelijke momenten voor het doel van Colijnsplaatse Boys, zo ook in de tiende minuut kopte Rick Poleij rakelings langs de paal op een afgemeten voorzet van Guus de Leeuw. Ook enkele scrimmages voor keeper Leon van Loon leverden geen treffer op, maar een doelpunt van Yerseke kon niet uitblijven. In de 23 minuut bezweken zij dan ook onder hoge druk, Sven Hoogerheide met de hete adem van topscorer Arjen de Koeijer in de nek probeerde hem van scoren af te houden maar deed dat met risico. Geraakte de bal verkeerd waardoor de uitkomende van Loon gezien was, met een fraaie boog verdween de bal in het verlaten doel, 0-1. Op het half uur kreeg Yerseke een vrije trap toegekend net over de middellijn, deze hoog ingebracht bij de eerste paal tussen twee verdediger binnen gekopt door Arjen de Koeijer. Doelman Leon van Loon wederom geen kans door de perfecte afronding via de binnenkant van de tweede paal, 0-2. Na het inbrengen van Raymond Rovers centraal achterin bij Colijnsplaatse Boys veranderde de wedstrijd enigszins, zo hielden ze de schade beperkt tot aan het rustsignaal. Na de onderbreking een geheel andere wedstrijd, niet dat de thuisploeg dicteerde maar Yerseke speelde te gehaast met vaak een slordige inspeelpass in de voorwaartse richting. Passes hard in gespeeld op gedekte medespelers die vaak de controle misten door de hoogte waarmee deze werden ingespeeld. Colijnsplaatse Boys daarentegen ging juist voetballen wat ook leidde naar de aansluitingstreffer, ook zij scoorden uit een vrij trap die werd binnen gekopt door Koen van Os, 1-2. Meer en meer kantelde de wedstrijd, de gelijkmaker van oud-Yerseke speler Raymond Rovers kwam dan ook niet onverwachts. Zijn tweede poging uit een vrije trap in de korte hoek geplaatst en met succes, 2-2. Even het gebalde vuistje, maar met ook een lach naar zijn oude teammaten, de ontlading mocht er zijn bij de thuisploeg. Yerseke bracht zo'n 20 minuten voor tijd nog twee A-junioren in, voor Jordin van Hekke en Maxim van Pagee plaatsgemaakt. Laatstgenoemde debuteerde na driemaal als wisselspeler te hebben geïnvesteerd die leidden tot zijn debuut. Beide teams hadden toe kunnen slaan, echter werd de wedstrijd beslist door nog een eigendoelpunt, deze maal was het Koen van Os die op een voorzet van Guus de Leeuw ongelukkig handelde en de bal in de korte hoek tegen de touwen zag gaan, 2-3. Zo nam Colijnsplaatse Boys zelf vier van de vijf treffers voor zijn rekening, deed Yerseke dit eenmaal maar ging het met de winst aan de haal. Misschien wel 'het beeld van het seizoen' voor de thuisclub, het zit ze niet mee!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief