Maureen Arens wint in het Brabantse Dommelen

KAPELLE - Afgelopen zondag waren er voor de jeugdwielrenners van Theo Middelkamp twee wedstrijden.

In het westen van Brabant konden de renners zich testen in Huijbergen.

In Oost-Brabant kon dit op het parcours van Dommelen.

Ook dit weekend weer een aantal goede klasseringen met winst voor Maureen Arens in Dommelen in categorie 6.

Huijbergen

In Huijbergen stonden wielrenners van Middelkamp aan de start in categorie 5 en 7. In categorie 5 reden Rosita Reijnhout, Storm Klaasse en Marijn Wiskerke allen een sterke wedstrijd. Op het zeer bochtige parcours wisten zij zich goed staande te houden. Rosita sprintte naar de 11e plaats, Storm werd 12e en Marijn 24e. In categorie 7 stond Casper Vos aan het vertrek. Casper ging mee in de kopgroep van 16 man die tot de laatste ronde stand hield. In de sprint legde hij beslag op de 11e plaats.

Dommelen

In Dommelen stonden vijf renners aan het vertrek. In categorie 2 ontstond al snel een kopgroep van vijf man met hierin ook Megan Arens. In de sprint moest zij het afleggen tegen de Nederlands kampioen bij de jongens en werd tweede. In categorie 3 reed het Kapelse duo Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn. Beide renners hadden het zwaar in het grote startveld. Teun eindigde op de 19e plaats en Jens werd 26e. Ook in categorie 5 een groot deelnemersveld. In deze wedstrijd geen vluchters en dus een massasprint. Firn Arens moest hierin genoegen nemen met een 19e plaats. In categorie 6 stond een kleine 50 man aan de start. Ook in deze groep blijven de gelederen gesloten tot in de laatste ronde. In de massasprint die ontstond, was Maureen Arens de snelste en behaalde hiermee haar vierde overwinning van het nog prille seizoen.