Afbeelding

Kruiningen JO17-1 en Krabbendijke JO17-1 delen de punten

Sport en vereniging

KRUININGEN - Donderdagavond 16 maart tijdens de zonsondergang haalden Kruiningen JO17-1 en Krabbendijke JO17-1 hun eerder geplande competitiewedstrijd in op de ‘Kruse Mat’.

De wedstrijd in Krabbendijke werd destijds met 1-3 gewonnen door Kruiningen, wel is het Krabbendijke wat hoger op de ranglijst staat genoteerd. Voor beide teams komt de prestatie op de tweede plaats, zo startte ook een nieuwkomer met nog maar twee trainingen in de benen in de basis van Kruiningen, zijn naam Maher Kasem. Ook bij Krabbendijke een nieuwkomer, voor de 15-jarige Junior Muluila dezelfde omstandigheden al had hij elders gevoetbald. Hij begon als op de bank als wisselspeler.

De wedstrijd

De eerste grote kans voor de thuisclub viel na 4 minuten spelen, Levi de Moor met een uitstekende dieptepass op Stef Dane waarna doelman Marwin Schrijver ‘oog in oog’ met de spits Krabbendijke behoede voor een snelle achterstand. Toch was het Krabbendijke wat wel toesloeg in hun eerste grote scoringskans, Pieter de Looff met ditmaal de dieptepass waarop Wimjan Luik uitstekend anticipeerde. Doelman Stefan Meijler uit zijn doel komende doorzag het gevaar, echter zette de spits meteen de punt van de schoen tegen de bal waardoor ook hij kansloos toekeek door de snelle voetbeweging, 0-1. En dan de grootste kans voor nieuweling Maher Kasem op een hoge bal waarbij doelman Schrijvers gezien was leek hij Kruiningen op gelijke hoogte te schieten, echter kon Krabbendijke nog net op tijd de bal toucheren waardoor de bal naast de paal over de achterlijn ging. Na een half uur spelen was het dan toch Stef Dane die een fout in de verdediging afstrafte en raak schoot in de korte hoek, 1-1. Een minuut voor de rust schoot deze zijn ploeg op een 2-1 voorsprong, een vrije trap aan de zijkant net voor de middellijn hoog achter de verdediging gelegd door aanvoerder Xander Kievit waarop de defensie van Krabbendijke deze verkeerd inschatte, echter Dane reageerde uitstekend en de bal op doelman Schrijvers kopte en uit de rebound simpel binnenschoot. En dan 8 minuten na rust teveel risico genomen in de opbouw door Krabbendijke wat Stef Dane aan zijn derde treffer bracht, verover de bal in de laatste linie en schoot van circa 30 meter langs doelman Schrijvers, 3-1. Drie minuten later wel weer de aansluitingstreffer voor Krabbendijke, Kevin de Rooij zag zijn spitsen in buitenspelpositie staan en koos wijselijk voor een breedtepass op Matthias de Kraker die de bal van circa 25 meter over Meijler heen, 2-3. In de laatste minuut scoorde Kevin de Rooij op aangeven van nieuweling Junior Muluila de verdiende gelijkmaker, waar deze eerder zelf fortuin miste zijn scoringskansen. Een leuke en spannende avondwedstrijd met een terechte 3-3 eindstand.

Selectie Kruiningen JO17-1: Spelers: Stef Dane, Stéphanie van der Endt, Yarno Fraanje, Xander Kievit, Lars Koole, Bryan Leendertse, Stefan Meijler, Dylan de Moor, Levi de Moor, Senna de Moor, Sem Pennings, Luke Simpson, Leon Stroosnijder, Dirk Tjeerdes, Youri van der Weele en Maher Kasem. Begeleiding: Krijn Saman (trainer/coach), Edwin Dane, Johan Fraanje en Patrick Leendertse (allen leiders).

Selectie Krabbendijke JO17-1: Spelers: Thimo Baas, Wessel Both, Patrick Dijl, John Harthoorn, Matthias de Kraker, Pieter de Looff, Wimjan Luijk, Jordy Luteijn, Emiel Minnaard, Kevin de Rooij, Marwin Schrijver, Jeroen Sinke, Anggie Virul Pratama, Junior Muluila, Joost Zwemer, Patrick Zandee en Richard van Kruiningen. Begeleiding: Onno van Agtmael (leider/coach/trainer).