Dubbel-derby Wemeldinge-Waarde eindigt onbeslist

Sport en vereniging

WEMELDINGE/WAARDE - De dubbel-derby tussen Wemeldinge en Waarde eindigde afgelopen zaterdag onbeslist.

Om 12.30 uur moesten eerst de dames van Wemeldinge / Yerseke aantreden tegen het "Ladies Dreamteam" van Waarde. Nadat eerder in de heenwedstrijd vóór de winterstop de punten nog werden gedeeld, waren de dames van Waarde dit keer de betere ploeg. Via Astrid en Willianne kwam de ploeg al snel op een 0-2 voorsprong. Wemeldinge scoorde nog wel de 1-2, maar aanvoerder Willianne maakte halfweg de tweede helft met een penalty de beslissende 1-3. De thuisploeg drong nog wel aan zonder tot grote kansen te komen. De winstpunten gingen terecht mee naar Waarde met als resultaat een prima klassering in de middenmoot met 15 punten uit 13 wedstrijden.

Daarna was het de beurt aan de grote mannen. Met een sterk gehavende ploeg moest Waarde aantreden tegen de nummer 3 van het klassement. Davey en Zakaria waren geblesseerd, Jody, Nordin en Jawad moesten werken, kapitein Jordy was geschorst en Yannick startte wel aan de wedstrijd maar had last van z'n enkel.

Het was al snel duidelijk dat Waarde niet "vol" aan de wedstrijd begon. De spelers waren vaak te laat in het duel of niet alert bij de afvallende bal en er werd te laat druk gezet bij de opbouw van de tegenstander. De 1-0 van Wemeldinge door Niels Kole was dan ook het logisch resultaat van het beeld van de wedstrijd op dat moment. Niels liet zien waarom hij nog steeds de onbetwiste aanvoerder is van Wemeldinge. Voetballend en coachend sterk aanwezig en in alles een voorbeeld als sportmens. Daar waar sommigen van zijn teamgenoten zich vooral verbaal onderscheidden door de beslissingen van arbiter Jack Marinissen te betwisten, hield Niels zich uitsluitend bezig met het spel en het geven van geweldige passes. De gelijkmaker voor Waarde door Yannick op het halfuur na een penalty was een meevaller. De 1-2 ruststand door een eigen doelpunt van Wemeldinge gaf een vertekend beeld van de verhoudingen.

Tweede helft

In de tweede helft hetzelfde beeld. Wemeldinge nam het initiatief met veel dreiging en snelheid van hun aanvallende flankspelers Steven Luteijn en Remi Bruijooge. Laatstgenoemde maakte op het uur de 2-2. Daarna kreeg Stefan Dijl een geweldige kans op de 3-2 maar hij schoot over. Na de uitsluiting van Mark Witsel kwam Waarde met 10 man te staan. Bij Waarde maakte A-junior John Harthoorn als invaller zijn debuut voor de eerste ploeg. Een uitblinkende keeper Lauwrens de Jager moest capituleren bij de 3-2 van Robin van der Linde. Pas vlak voor tijd zette Perry Brouwer met zijn doelpunt de definitieve eindstand op de borden 4-2.

Aandachtig toeschouwer zaterdagmiddag was de nieuwe trainer van Wemeldinge, Jordan van Langevelde. Hij zal vast gezien hebben dat er nog werk aan de winkel is wil Wemeldinge uit kunnen groeien tot een (stabiele) derdeklasser. De komst van Van Langevelde is voor de buitenwacht opmerkelijk, aangezien huidige trainer Nels Rijvers pas aan zijn tweede seizoen bezig is en met zijn team nog volop in de race is voor een periodetitel of wellicht voor het kampioenschap. Hoe dan ook, Wemeldinge wint verdiend en Waarde kan zich gaan richten op de komende thuiswedstrijd a.s. zaterdag tegen sv Smerdiek, aanvang 15.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief