Drie overwinningen jeugd Theo Middelkamp

Sport en vereniging

KAPELLE - Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma voor de wielerjeugd van Theo Middelkamp. Zaterdag reed een deel van de renners in Spijkenisse. Zondag was er een wedstrijd in St. Willebrord, de Brabantse bakermat van het wielrennen. In totaal waren er drie overwinningen voor de Zeeuwse renners. In Spijkenisse stonden de zusjes Maureen en Megan Arens op het hoogste schavot. In St. Willebrord was deze eer weggelegd voor Maike Tazelaar.

Een prachtig wielerweekend voor de renners en hun ouders. Was er vorige week nog veel wind en regen, dit weekend vooral zon en geen wind. Andere omstandigheden die ook zorgden voor een ander koersbeeld. Door het ontbreken van wind eindigden er dit weekend veel wedstrijden in een massasprint. Op zaterdag In Spijkenisse betekende dit tijdens de derde wedstrijd in de Voorjaarscompetitie winst voor Megan en Maureen Arens in respectievelijk categorie 2 en 6. In categorie 1 en 3 behaalden de broertjes Sven en Nick Wisse in hun eerste wedstrijd van het seizoen mooie ereplaatsen. Sven werd derde en Nick tweede. In categorie 3 reden ook Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn mee. Zij behaalden respectievelijk de 12de en 19de plaats. In categorie 4 startten namens Middelkamp Renzo Moretti en Sjoerd Zegers. Beide renners reden een hele wedstrijd goed mee in de voorste gelederen. In de sprint werd Renzo 8ste en Sjoerd 16de. In categorie 5 reden Mees de Vos, Firn Arens en Marijn Wiskerke een goede wedstrijd. Ook hier een massasprint waarbij Firn Arens 5de werd, Mees de Vos 24ste en Marijn Wiskerke 27ste. Aan het eind van de dag reden Maureen Arens in categorie 6 en Casper Vos in categorie 7 hun wedstrijd. Ook hier eindigden de wedstrijden in aankomsten met grote groepen. Maureen Arens had in haar categorie de rapste benen en legde beslag op de 1ste plaats. Casper Vos reed in categorie 7 naar een mooie top-tien (10de) plaats. Door deze goede resultaten staat Middelkamp inmiddels op de eerste plaats in het verenigingsklassement en moet deze volgende week tijdens de laatste wedstrijd in Dordrecht behouden zien te worden.

Sint Willebrord

Zondag was er de wedstrijd in St. Willebrord. In categorie 2 was Maike Tazelaar winnaar en werd Sam Mullaert 7de. In categorie 3 reed Dennis Polfliet zijn allereerste wedstrijd van zijn wielercarrière. In de ronde rond de kerk van St. Willebrord reed hij in een groot gezelschap naar een mooie 23ste plaats. Ploeggenoten Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn eindigden op de plaatsen 15 en 20. In categorie 4 weer een massasprint met twee Middelkampers in de grote groep. Senna Remijn werd 14de en Renzo Moretti 26ste. In categorie 5 was één renner voorop en werd door de achtervolgende grote groep gestreden om de tweede plaats. In de massasprint werd Storm Klaasse 12de, Firn Arens 13de en Mees de Vos 28ste. In categorie 6 zaten twee Middelkampers kort in de uitslag. Noël Rokven werd 2de en Maureen Arens 5de. Casper Vos sloot zijn drukke wielerweekend af op een 22ste plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief