Ruime 5-0 zege voor Sc Waarde

WAARDE - Zaterdag 4 maart mocht de hoofdmacht van ‘Sportclub Waarde’ het opnemen tegen V.v. Kwadendamme. Een duel waar naar werd uitgekeken, dit door de eerdere ontmoeting in Kwadendamme waar Sc Waarde een pijnlijke 3-0 nederlaag leed.

Echter kon coach Edwin in de Weij niet beschikken over meerdere basisspelers, waardoor er geschoven moest worden. Zo was er ruimte voor de twee broers Stefan en Patrick Dijl, die gezamenlijk voor het eerst in basis stonden, met enkele spelers uit de breedte die zich konden bewijzen. Coach bij Kwadendamme Steven van Hoepen koos voor de jeugd zo niet de toekomst, 7 spelers onder de 20 jaar met daarnaast ervaren spelers.

De wedstrijd

In de openingsfase was het met name de thuisclub die ten strijde trok. Na zo’n vijf minuten spelen een prima voorzet vanaf de rechterflank door Yannick Ekangamene, de afronding bleef achterwege door goed verdedigend werk bij Kwadendamme. De openingstreffer liet echter niet lang op zich wachten, niet veel later wist Stefan Dijl met een splijtende pass achter de verdediging Jacek Mielzynski te bereiken die beheerst afrondde. Een droomstart met nog maar 10 minuten op de klok een 1-0 voorsprong op het scorebord. Ook na de treffer creëerden ze nog kansen, echter na zo’n 20 minuten spelen keerde de wedstrijd. Kwadendamme dat de aanval zocht en Waarde terug dreef op eigen helft. Alle aanwezigen hadden de gelijkmaker al geteld, echter werd een enorme mogelijkheid gemist door een jeugdige speler. Het was Marco Bek die zijn broer Dennis Bek de diepte in stuurde met een prima pass, doelman Lauwrens de Jager doorzag het gevaar en kwam uit zijn doel waar Bek de bal aflegde op Jaap Reijngoudt. Echter koos hij ervoor direct de bal in het lege doel te schuiven, dit pakte niet goed uit met nog een vervelend stuitje ging zijn inzet net naast het doel. In de fase waarin Kwadendame het betere spel genoot, bleef Waarde vrij eenvoudig overeind tot aan de rust maar was de wedstrijd zeker nog niet gespeeld. Tien minuten na de onderbreking viel de 2-0 tot opluchting van de thuisclub, Jacek Mielzynski met de ingooi ver op de helft van Kwadendamme die Yannick wist te bereiken in het strafschopgebied. Sterk tussen twee verdedigers wegdraaiend, passte hij op Jordy Steketee gepositioneerd bij de tweede paal die dit buitenkansje niet aan zich voorbij liet gaan. Dat was kennelijk het breekpunt in de wedstrijd, linksbuiten Joep Krijger die al een wedstrijd in de benen had met het tweede wist ‘keer op keer’ een lage voorzet af te leveren, waaruit dan ook de 3-0 viel. Mark Witsel kreeg de bal ietwat fortuinlijk voor zich uit één van deze en schoot beheerst binnen. Twintig minuten voor tijd uit een geweldige crosspass van Yannick op Stefan Dijl, die oog had voor Szilard Szakacs die in zijn debuut voor de 4-0 tekende. Kwadendamme bracht zijn wissels in wat zeker een treffer had verdiend, Robert Boonman met enkele puike voorzetten met kansen voor Ramon Vermue die rakelings voorlangs schoot. Met ook Ramon Hoondert die een kans naast het doel schoot, was het Waarde wat ietwat geflatteerd zijn vijfde treffer maakte. Ditmaal een rol als aangever voor Szakacs, waar hij op zijn plaats oog had voor Stefan Dijl die de eindstand bracht op 5-0. Komende zaterdag mag Waarde het opnemen in en tegen Wemeldinge.