Kapelle JO9-6 en Wemeldinge JO9-2 genieten

KAPELLE - Zaterdag 4 maart in de vroege morgen speelden twee pupillenteams uit de gemeente Kapelle tegen elkaar in competitieverband, namelijk Kapelle JO9-6 tegen Wemeldinge JO9-2.

Eerstgenoemde fier bovenaan zonder puntverlies, met het bezoekende team Wemeldinge JO9-2 nog puntloos na twee wedstrijden. De wedstrijd leed in elk geval niet onder de onderlinge verschillen, wel was bijzonder en tevens leuk om te zien dat twee moeders op een leuke en fanatieke manier Wemeldinge JO9-2 coachten. Nicole Jansen en Evelina Goetheer stelden als doel 'eenmaal te scoren in de wedstrijd', dit na het plezier in de wedstrijd. Bij de thuisclub mocht Peter Vreugdenhil de coaching op zich nemen door de afwezigheid van Bob Rooze. Ilse Verschiere spelend voor Kapelle MO15-1 als keepster droeg haar steentje bij als scheidsrechter, een uitstekende dienst naar de club die het veelal van vrijwilligers moet hebben.

De wedstrijd

Al snel bleek dat de koploper een stapje verder was dan het bezoekende team, veelal speelde het spel zich af op de helft van Wemeldinge met ook in rap tempo een aantal tegentreffers voor de hekkensluiter. Na de openingsfase geraakte Wemeldinge JO9-2 steeds verder naar het vijandelijke doel, leek ze voor de rust al een treffer aan te dienen. Door de ruime selectie bij hun ook vele wisselingen, ze hadden er geen moeite mee. Daarentegen Kapelle JO9-6 met zeven aanwezige spelertjes weinig veranderingen binnen de lijnen. En dan na rust kwamen de bezoekers het beste uit de startblokken, helemaal vrij gelaten ter hoogte van de middellijn werd Lisa Goetheer aangespeeld, vervolgens versnelde zij naar het doel van Kapelle en plaatste de bal uitstekend langs de keeper. Alle aanwezige (groot)ouders, familie, noem maar op..., ze applaudisseerden, inclusief de supporters van Kapelle JO9-6. Samen hadden ze hun doel bereikt, leden ze geen minuut onder de vele tegentreffers wat opliep tot een 12-1 eindstand. Giovanni en Dani scoorden beiden vier keer voor Kapelle JO9-6, met nog treffers van Jaro, Luuk en Jonathan. Natuurlijk enorm blij met weer een overwinning voor misschien wel het kampioenschap, dat is na drie wedstrijden nog moeilijk te zeggen maar de start in hun voorjaarscompetitie is prima met 9 punten uit 3 wedstrijden. Wemeldinge JO9-2 scoorde doordat ze maar bleven strijden, geen moment in de wedstrijd het plezier verloren. Als team slaagden ze erin hun doelstelling ook te bereiken, het doelpunt gemaakt door Lisa werd dan ook gevierd als een overwinning. Na de wedstrijd werden zoals gebruikelijk door alle spelertjes nog een penalty genomen, waarvan enkelen op zeer fraaie wijze binnen werden geschoten. Ook namen beide teams de complimenten in ontvangst en schudden elkaar de hand met de glimlach op hun gezicht. Ook een beetje trots, ze kwamen in de krant en dat was toch wel iets heel speciaals. Enkelen moesten dit toch nog even checken, prachtig toch.

Selectie Kapelle JO9-6

Begeleiding: Bob Rooze en Peter Vreugdenhil. Spelers: Jaro, Senna, Giovanni, Youri, Jonathan, Dani, Luuk en Bjorn (afwezig).

Selectie Wemeldinge JO9-2

Begeleiding/trainers: Jeroen Jansen, Nicole Jansen en Evelina Goetheer. Spelers: Robbe Jansen, Emy Goetheer, Lisa Goetheer, Peet de Vos, Senn van Loon, Kim van der Vliet, Timo Brands, Merijn Swart, Levi van Soest, Roan van Hoorn en Dinant Mollenhauer.