Weer succes wielerjeugd Theo Middelkamp

Sport en vereniging

KRUININGEN - Zondag 5 maart was in het Zuid-Hollandse Spijkenisse de tweede wedstrijd in de Voorjaarscompetitie. Dit keer werden er twee overwinningen gehaald door jeugdrenners van Theo Middelkamp.

In categorie 2 behaalde Megan Arens uit Kruiningen haar eerste overwinning van het seizoen. In categorie 6 deed Noël Rokven uit Hulst hetzelfde.

Bij de wedstrijden tot categorie 4 was het weer nog gunstig gezind. Onder een blauwe hemel startten Megan Arens en Maike Tazelaar in categorie 2. Net als vorige week reden ze de gehele wedstrijd goed voorin. Uiteindelijk gingen ze in een kopgroep van vier man op de finish af. Dit keer was Megan de snelste en volgde Maike op een aantal meters als tweede. In categorie 3 reden Teun Paaimans en Jens Slabbekoorn, beiden uit Kapelle. In deze wedstrijd viel het deelnemersveld snel uit elkaar. Teun reed een goede wedstrijd en eindigde op de 11e plaats. Jens behaalde de 19e plaats. In categorie 4 stonden drie Middelkampers aan de Start: Senna Remijn, Sjoerd Zegers en Renzo Moretti. Net als vorige week reed Senna Remijn een uiterst sterke wedstrijd maar moest hij dit keer genoegen nemen met een tweede plaats. Sjoerd Zegers reed de tweede wedstrijd van zijn wielercarrière en net als vorige week reed hij sterk mee. Twee ronden voor het eind kwam hij ongelukkig ten val en werd hij teruggeworpen tot een 24e plaats. Renzo Moretti was zaterdag laat op de dag teruggekomen van vakantie. Die kilometers zaten nog in zijn benen waardoor hij te veel renners voor moest laten gaan. Hij eindigde op de 17e plaats.

Vanaf categorie 5 waren de weersomstandigheden duidelijk anders. Het zonnetje had plaatsgemaakt voor regen en wind. De eerste Middelkampers die deze omstandigheden moesten trotseren waren Firn Arens en Mees de Vos. Firn kwam in een groepje van vijf terecht achter de eenzame koploper en Nederlands kampioen Axel Roks. Van deze groep behaalde Brit de Grave uit Tholen een mooie tweede plaats. Firn moest genoegen nemen met de zesde plaats. Mees reed een goede wedstrijd en eindigde in het peloton op de 25e plaats. In categorie 6 reden Noël Rokven en Maureen Arens een hele wedstrijd in de kopgroep van acht. Deze kopgroep reed een mooie voorsprong bij elkaar en bekampten elkaar in een spannende eindsprint waarbij uiteindelijk drie renners onderuit gingen. Dit gebeurde echter achter de nummers 1 (Noël Rokven) en 2 (Maureen Arens). Aan het eind van de wielerdag startte Casper Vos in categorie 7. Al snel reden zes renners weg en streden om de winst. Casper moest passen en streed zijn strijd in het peloton. Uiteindelijk kwam hij als 17e over de finishlijn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief