Beloftes van KV Mechelen slaan toe na rust

REIMERSWAAL - Vrijdagavond 24 februari was het de beurt aan het Reimerswaal Elftal, nadat Jong Reimerswaal op maandag een puike wedstrijd speelde tegen SV Nieuwdorp onder de 23 jaar. De tegenstander voor onze senioren een belofteteam uit ons naastgelegen België, namelijk Jong KV Mechelen. Een internationale wedstrijd op sportpark 'Keizershoofd' te Waarde van sportclub Waarde.

Initiatiefnemer Frank Waterman uiteraard zeer content over hun komst, zo niet het ingaan op de uitnodiging van dhr. Waterman door KV Mechelen. Coach/trainer Jong KV Mechelen Steve van Tongelen met een ietwat andere samenstelling dan normaal, doordat zij maar liefst drie wedstrijden spelen waaronder één belangrijk duel, hun A-kern nog in strijd voor een play-off waardoor enkelen rust kregen. Voor Coach Eddie Kiesenberg en assistent Buddy Aschman van het Reimerswaal Elftal nagenoeg hetzelfde, ook onder hun selectie vele afvallers waaronder niet de minste. Zowel hun aanvoerder Danny Weber, 'topscorer van Zeeland' Arjen de Koeijer als smaakmaker voorin Elco Jansen met nog enkelen moesten deze wedstrijd laten schieten om verschillende redenen. Voor de coaches geen enkel probleem; 'met de spelers die er wel zijn, gaan we er tegenaan'.

Wedstrijd

In de openingsfase veelal het balbezit voor de beloften, echter bleef het Reimerswaal Elftal vrij eenvoudig overeind. Voor doelman Lorenzo Hoekman geen problemen bij enkele afstandsschoten met ook wat voorzetten die een eenvoudige prooi bleken. En dan voor de eerste maal Reimerswaal na zo'n kwartier spelen met de grootste kans. Het vroege druk zetten in de omschakeling op de helft van KV Mechelen, waarop Thomas Paauwe goed anticipeerde bij een bal uit de kluts die achter de verdediging viel. 'Oog in oog' met doelman Stef de Reys gekozen voor 'de punter', helaas voor hem rakelings naast het doel. Niet veel later leek uit een vloeiende aanval Jong KV Mechelen de 0-1 te maken, maar greep debutant Martijn Koole op tijd in. Ook een schot van Manu Muala met een fraaie curve spatte op de kruising terug in het speelveld, in deze fase liet de afronding de bezoekers in de steek. Kort hierop was het namelijk weer Manu die van dichtbij op doelman Hoekman stuitte en in de rebound naast knalde. Net voor de rust kopte hij dan toch raak uit een hoge voorzet achter de verdediging van Reimerswaal, echter in buitenspelpositie waardoor ook deze inzet geen doelpunt opleverde. Reimerswaal was dan wel de onderliggende partij, het stond positioneel sterk en opereerde met een enorme inzet. Vlak na de rust viel toch het verwachte doelpunt, Jean-Eudes Dagoulou die eerst nog strandde op de reflex met het rechterbeen van doelman Everse, plaatste uit de rebound de bal binnen. Ook kon Reimerswaal de 0-2 niet voorkomen, een steekpass op Hope Doagbozdi de bal achter doelman Everse plaatste. Reimerswaal ook zeker mogelijkheden met nog een schot voorlangs van Zakary Deraoui en enkele kleine kansjes. Bewezen enkele debutanten hun waarde, door fier overeind te blijven tegen Jong KV Mechelen. Mede door de eerdere prestatie van Jong Reimerswaal, blijkt dat Reimerswaal beschikt over uitstekende voetballers die een sterk geheel vormen.

Selectie Reimerswaal Elftal: Lorenzo Hoekman (k), Armin de Bat, Ilco Rijkse (Vv Krabbendijke), Ali Gunes, Stephan de Leeuw (Vv Rillandia), Niels Poleij (c), Mark Goeman, Urvin van Hekelen, Martijn Koole (Vv Yerseke), Jannick Ekangamene, Zakary Deraoui, Henk-jan Everse (k) (Sc Waarde), Thomas Paauwe, Robin Krijger en Myron Sinke (Vv Kruiningen).