Drie overwinningen wielerjeugd bij start wegseizoen

Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Op zondag 26 februari was in Breda de eerste wegwedstrijd van het jaar voor de wielerjeugd van Theo Middelkamp. Een wedstrijd uit de zogenaamde Voorjaarscompetitie waarbij in vier achtereenvolgende weekenden de eerste kilometers van het wegseizoen worden weggetrapt. In totaal stonden er acht renners van Middelkamp aan de start in de zeven verschillende categorieën. Ze gingen de strijd aan met ca. 150 andere renners en rensters uit een groot deel van Nederland.

Op een zeer winderig parcours hadden de renners per omloop twee maal wind mee en twee maal wind tegen. Door de sterke wind lag in elke categorie het deelnemersveld snel uit elkaar. In categorie 2 betekende dit dat twee Middelkamprenners voorop raakten en samen streden om de winst. Maik Tazelaar was de rapste in de sprint en versloeg Megan Arens. In categorie 3 reed Jens Slabbekoorn uit Kapelle in zijn eerste wegwedstrijd naar een mooie 12de plaats. In categorie 4 stonden weer twee Middelkampers aan de start. Al snel na de start demarreerde Senna Remijn en hield dit ondanks de zware omstandigheden knap vol tot aan de meet. In categorie 5 had lichtgewicht Mees de Vos uit Heinkenszand het moeilijk met de wind. Hij vestigde zich echter in een mooie derde groep en reed uiteindelijk als 19de over de streep. Maureen Arens liet er in categorie 6 geen gras over groeien en koos halverwege de eerste ronde met een medevluchter het hazenpad. Halverwege de koers liet ze haar medevluchter achter en reed solo naar de finish. Aan het eind van de wielerdag startte Casper Vos in categorie 7. De winderige omstandigheden waren niet in zijn voordeel waardoor vooral de grotere jongens in zijn categorie voorop geraakten en wegbleven. Casper eindige uiteindelijk op een mooie 11de plaats.

Overwinningen

In totaal dus drie overwinningen voor de Middelkamp jeugd in de eerste wedstrijd van het seizoen. Vorig jaar behaalde Middelkamp als team een mooie derde plaats in het ploegenklassement van de Voorjaarscompetitie. Tevens waren er twee eerste plaatsen in de individuele klassementen. Met deze start in Breda is Middelkamp aardig op weg om die prestatie te gaan evenaren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief