Afbeelding

Jong Reimerswaal imponeert tegen Sv Nieuwdorp O23

Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Op maandagavond 20 februari speelde Jong Reimerswaal een oefenwedstrijd tegen Sv Nieuwdorp O23 op sportpark ‘De Kruse Mat’ van voetbalvereniging Kruiningen.

Reimerswaal in een sterke samenstelling, zo gaf coach Eddie Kiesenberg vooraf aan. Coaches Huib Meerman en Jaap de Vos met veelal spelers uit hun 1e en 2e elftal, waaronder Stefan van de Klooster en Martijn de Goffau die voor de hoofdmacht van Sv Nieuwdorp uitkomen in de 2e klas E. Samen goed genoeg voor (13 en 2) 15 doelpunten. Scheidsrechter op de wedstrijd Guus Johann.

De wedstrijd

De beginfase ging gelijk op met veel inzet van beide teams, zo na een klein kwartier spelen genoot Nieuwdorp de eerste grote kans. Martijn de Goffau via de linkerflank met enkele flitsende passeerbewegingen naar de achterlijn, met daaropvolgend een puike voorzet op spits Stefan van de Klooster. Hard en laag ingeschoten, echter onderscheidde doelman Colin Hout zich met een fantastische redding.

Reimerswaal had meer geluk in hun eerste poging, uit een corner die ver over alles en iedereen heen ging was het Myron Sinke de bal terug inbracht, waarna Jan-Paul van As de bal ongelukkig achter doelman Leon de Goffau schoot.

Reimerswaal in het tweede bestek van de eerste helft wel een overwicht, echter bij rust een minimale voorsprong van 1-0. Wel draaide Jeroen Sent uit een vrije trap de bal nog over de muur, die op de paal uiteen spatte.

Na de rust maakte Armin de Bat al snel de 2-0, speelde Reimerswaal met een hoog tempo wat in deze fase Nieuwdorp opbrak.

Uit een corner genomen door Jeroen Sent, kopte Laurens van Gorsel hard de 3-0 binnen. En niet veel later was het Mario Gjoka die Armin de Bat met een dieptepass bereikte, de Bat met de doortocht het uitkappen van de doelman en met links in de verre hoek, 4-0. Na de rust begon het te regenen, niet alleen druppels maar ook doelpunten. Jeroen Sent tekende op zijn beurt voor de 5-0, waarna Mario Gjoka de 6-0 voor zijn rekening nam. Armin de Bat bracht met zijn derde treffer de stand op 7-0, waarna de mooiste aanval volgde. Nieuwdorp via Stefan van de Klooster op weg naar doelman Henk-jan Everse, echter was het Stefan Dijl met een uitstekende ingreep die meteen de aanval opzette. Ging de combinatie aan op het middenveld en verzorgde ook de dieptepass op Armin de Bat die wederom fraai binnenschoot in de verre hoek. Vlak voor tijd scoorde Martijn de Goffau de eretreffer, de versnelling op de rechterflank met de juiste afronding, 8-1. Uiteindelijk was het Armin de Bat die zijn vijfde treffer van de avond maakte uit een indirecte vrije trap binnen het strafschopgebied, hard en droog binnen. Eindstand 9-1, waar Jong Reimerswaal sprankelend voetbal speelde in de tweede helft. Een teamprestatie waar elke speler zijn aandeel in had, beleving, inzet, kwaliteit met veel spelvreugde.

Aanstaande vrijdag mag het Reimerswaal Elftal optreden tegen Jong KV Mechelen op sportpark ‘Keizershoofd’ te Waarde.

Selectie Jong Reimerswaal: Colin Hout, Jorn Lindenberg, Robin Burger (allen Vv Yerseke), Mario Gjoka, Myron Sinke, Steffan van Houte (Vv Kruiningen), Laurent Roeland, Ali Gunes, Wessel in de Weij (Vv Rillandia), Stefan Dijl, Henk-jan Everse (Sc Waarde), Armin de Bat (c), Laurens van Gorsel, Jeroen Sent en Pierre Borgo (Vv Krabbendijke).