Kruiningen sterkste in gemeente derby

KAPELLE - Zaterdag 18 februari kon Kapelle revanche nemen op de eerdere confrontatie met Kruiningen, deze eindigde destijds in een 0-0 gelijkspel waar Kapelle dicteerde op sportpark 'De Kruse Mat'. Ook een belangrijke wedstrijd gezien de onderlinge verschillen op de ranglijst, plaats vier voor vele teams nog mogelijk. Daarentegen behoort ook de nacompetitie voor degradatie nog tot de mogelijkheden voor deze categorie clubs.

Onder de leiding van scheidsrechter Arjen van de Reijt was er voor beide teams ruimte voor het aftasten van de tegenstander. Kapelle begon zeer matig aan het duel, waar Kruiningen vrijwel niets prijs gaf in het eerste kwartier. Na twintig minuten spelen werd de vrijstaande Wout Vink bereikt door een uitstekende voorzet van Souliman Abali, even niet de gewenste controle en weg kans. Kruiningen was brutaler, trok steeds meer ten strijde naar het vijandelijke doel met de hoge voorzetten op spits Thomas Paauwe en zijn beweeglijke medespitsen. In de 23e minuut viel dan ook niet onverwachts de openingstreffer, Robin Krijger met de voorzet op het hoofd van Thomas Paauwe die knap raak kopte in de verre hoek, 0-1. Het antwoord van Kapelle bleef uit, het was eerder Kruiningen die de goede lijn door trok. Vijf minuten voor rust was het wederom Thomas Paauwe die uit een corner, genomen door Lars Steendijk de 0-2 binnen kopte. Zijn 15e doelpunt van de competitie weer al. Met dan ook nog de overtreding in het eigen strafschopgebied door Kapelle was het doemscenario compleet, Lars Steendijk mocht aanleggen vanaf de penaltystip en zorgde met zijn geplaatste schot in de hoek voor een comfortabele 0-3 ruststand. Na rust wel een beter voetballend Kapelle maar de aansluiting liet op zich wachten, dit ondanks toch een aantal gecreëerde kansen. Pas in de 80e minuut moest de vervanger Yaron Krombeen van doelman Mark Koster een schot lossen, laatstgenoemde viel na rust uit vanwege een dijbeenblessure in een luchtduel. Souliman Abali anticipeerde als een echte spits en schoot van dichtbij raak, 1-3. Ook voor hem de teller op 14 gemaakte doelpunten dit seizoen. In de 87e minuut maakte ook Kruiningen een zelfde overtreding dan Kapelle op slag van rust, Wout Vink die vanaf elf meter de 2-3 binnenschoot en zowaar nog spannende slotminuten met de nodige blessuretijd. Kapelle gooide in de slotfase alle remmen los maar Kruiningen genoot nog de beste kansen uit de tegenstoten, het was doelman Lars Francke die zich nog enkele malen onderscheidde met fantastische reddingen op schoten van Mario Gjoka en invaller Wesley Kuijper. De matige eerste helft vanuit Kapelle gezien met de 0-3 achterstand, bleek genoeg voor de overwinning van Kruiningen die zo hun opponent naderen op 1 punt in de rangschikking. Kruiningen stijgt hierdoor van het 'rechter rijtje' naar het 'linker rijtje' met de 7e positie op de ranglijst.