Yerseke JO15-2 effectiever dan Kruiningen JO15-1

REIMERSWAAL - Zaterdag 18 februari stond op een 'stations-derby van de week', die hadden we nog niet gehad in de voorgaande jeugdwedstrijden.

Kruiningen JO15-1 won de laatste onderlinge confrontatie met een minimum verschil, destijds werd met 3-2 gewonnen op de 'Kruse Mat' te Kruiningen. Ook zaterdag werd als locatie het sportcomplex van voetbalvereniging Kruiningen gekozen voor deze speciale wedstrijd. De wedstrijd begon om 9.30 uur ondanks de zeer dichte mist, scheidsrechter Peter Rikkers kon beide doelen nog net waarnemen op de middenstip.

De wedstrijd

In de openingsfase was het vooral Yerseke JO15-2 wat de aanval zocht, het genoot veel balbezit op de helft van Kruiningen JO15-1. Na zo'n tien minuten spelen kantelde dit in het voordeel van Kruiningen, beide teams creëerden mogelijkheden op de openingstreffer maar verzilverden geen van deze. In de 23e minuut was het Exel de Koeijer die druk gaf op doelman Rico de Vos, zijn pass getoucheerd waardoor de bij Raoul Barbé viel. Laatstgenoemde wist op de linkerflank de vrijstaande Kevin Lamper te vinden die het karwei afmaakte, doelman de Vos nog iets voor zijn doel staande had het nakijken bij het schot wat net onder de lat binnenviel, 0-1. Niet veel later leek ook de 0-2 te vallen uit een toegekende vrije trap net buiten het strafschopgebied, Juliën de bal laag en hard in de muur geschoten waardoor de bal van richting veranderde naar de andere hoek. Het herstellen van doelman de Vos mocht er zijn. De wedstrijd ging 'meer en meer' gelijk op met ook dotten van kansen voor de thuisploeg, dikwijls voor Senna de Moor en Chackson Alberto met in de hoofdrol doelman Leon Skorupa die zijn doel schoon hield. Ook de deklat hield Senna van scoren af waar Skorupa al gezien was. In de 31e minuut verdubbelde Yerseke JO15-2 de score, ditmaal Exel de Koeijer uit een vrije trap hard en laag naast de paal binnengeschoten, 0-2. De afronding liet Kruiningen JO15-1 in de steek, steeds maar weer ontbrak dat kleine beetje scherpte of het geluk. Dit in tegenstelling tot de bezoekers, in de 45e minuut was het Calvin Hannewijk die profiteerde uit een corner. Met nota bene de schouder kon hij de bal over de doellijn werken, een comfortabele 0-3 voorsprong ondanks dat het balbezit licht in het voordeel van Kruiningen was. Ook Juliën Dagevos die doelman Leon Skorupa na de rust verving bleek 'een sta in de weg' voor de thuisclub. Yerseke JO15-2 maakte het verschil in de afronding, waar Kruiningen het daar juist liet liggen. Deze keer de 3 punten naar Yerseke JO15-2.

Selectie Kruiningen JO15-1

Begeleiding: Diedrik Noordam (trainer/coach), Jankees Tolhoek en Robin Arens (leiders). Spelers: Rico de Vos (c), Chackson Alberto, Mel Arens, Jurno Gent, Dewis Gjoka, Owen Kole, Senna de Moor, Rick Koole, Robin van Langevelde, Niels Schrier, Vasilis Thomaidis, Jardy de Vlieger, Thomas de Vos, Olivier Wulffelé, Benjamin Blok, Mart van der Heiden en Mathieu Geelhoed (laatste drie niet aanwezig).

Selectie Yerseke JO15-2

Begeleiding: Michel Barbé (trainer/coach), Wilco de Koeijer en Mike Veerhoek (leider) en Theo Elzinga (trainer). Spelers: Juliën Dagevos (c), Miguel Barbé, Raoul Barbé, Roy van der Endt, Calvin Hannewijk, Exel de Koeijer, Kevin Lamper, Dennis van der Lijke, Stefan Oreel, Beishir Taha, Frederik-Jan van der Endt, Roy Veerhoek, Dennis Riedijk, Vincent Elzinga en Leon Skorupa die als keeper werd toegevoegd aan de selectie.