Afbeelding

Yerseke JO11-3 door in Zwaluwe bekertoernooi

Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 4 februari weer eens de aandacht op 'de jeugdwedstrijd van de week' na de korte onderbreking, namelijk de winterstop. De keuze gevallen op Yerseke JO11-3, een team wat al geruime tijd met elkaar speelt zo ongeveer vanaf de smurfen. Bij de tegenstander insgelijks een team met dezelfde historie, een niet-geselecteerd de welke vanaf de smurfen een geheel vormen.

De wedstrijd nog maar amper begonnen of Levi Dalebout genoot de eerste grote kans voor SKNWK uit Nieuwerkerk, op een dieptepass van Tijm Neele de vrije doortocht voor Levi naar keeper Dion van Belzen die de openingstreffer voorkwam. Niet veel later leek ook Dane Pröpper tot een schietkans te komen maar kwam een pas te kort voor de afronding. Daarna trok Yerseke de wedstrijd naar zich toe, dit door twee afstandsschoten met niet het gewenste resultaat en hun fysieke overwicht. Uit een ingooi door Franklin Koole op Rody Boertjes die versnelde naar de achterlijn, scoorde laatstgenoemde ietwat gelukkig. Zijn schot wellicht bedoelt als voorzet caramboleerde via de doelman in de korte hoek, 1-0. Yerseke zoals gezegd vaak als winnaar uit de fysieke duellen, maar de bezoekers toch ook met uitvallen dewelke afstandsschoten opleverden met vele corners. Toch was het via de counter op een van deze pogingen Yerseke wat toesloeg, Rody Boertjes ditmaal met een puike afronding over keeper Jesse Lauwerman heen in de verre hoek. Onhoudbaar voor Lauwerman maar wel een verdubbeling van de score, namelijk een 2-0 voorsprong voor Yerseke. Aan de andere zijde was het Levi Dalebout die na een vloeiende passeeractie de grootste kans genoot op de aansluitingstreffer, doelman van Belzen dit keer redder voor team Yerseke JO11-3. Ook bij een poging van Sem Kiesenberg dewelke op de paal strandde kwam Yerseke met de schrik vrij. Yerseke kreeg zelfs een goede kansen op 3-0 nog voor de limonade, maar voor zowel Vico Eversdijk als Michael Salm was doelman Lauwerman een 'sta in de weg' zo niet de redder van SKNWK. Kort na de rust vele kansen voor Yerseke waar zij veelal op doelman schoten in plaats van een hoek uit te kiezen. En ja, dan val het doelpunt vaak aan de andere kant. Zo ook uit een counter via Lucas Capelle met de dieptepass op Levi Dalebout, deze met de doortocht naar van Belzen en de juiste afronding onderdoor de uitkomende keeper. Nog belangrijker voor SKNWK dat ze met deze 1-2 aansluitingstreffer weer zicht hadden op resultaat. Even was Yerseke het spoor bijster en leek de 2-2 zich aan te dienen, maar uiteindelijk sleepten zij de minimale marge over de streep en bekeren zij door in hun Zwaluwe districtsbekertoernooi. Al met al verliet SKNWK JO11-3 met opgeheven hoofd het bekertoernooi maar bleek Yerseke JO11-3 met name fysiek verder te zijn, toonde SKNWK veerkracht en kwam het niet langszij. De felicitaties en complimenten werden na de gebruikelijke strafschoppen in deze leeftijdscategorie gedeeld.

Selectie Yerseke JO11-3: Begeleiding: Ferdi Quinten (leider), Rick Poleij en Robin Burger (trainers). Spelers: Milan Quinten, Vico Eversdijk, Rody Boertjes, Michael Salm, Milan van Noorden, Dion van Belzen, Franklin Koole, Wesley van Es, Vince Minnaar en Lauran Kil.

Selectie SKNWK JO11-3: Begeleiding: Martin Kiesenberg (leider/trainer) en Eddie Kiesenberg (trainer). Spelers: Levi Dalebout, Dane Pröpper, Semm Kiesenberg, Tijm Neele, Kevin v/d Bos, Jonathan Mathijsse, Lucas Capelle en Jesse Lauwerman.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief