Kruiningen knokt zich naar 1-1 gelijkspel

KRUININGEN - Zaterdag 4 februari ontving voetbalvereniging Kruiningen promovendus Lewedorpse Boys op 'De Kruse Mat'. Op 10 september wist Kruiningen met 1-3 te winnen door 2 doelpunten van Thomas Paauwe en 1 maal Wesley Kuijper. Sven Nieuwenhuyze maakte destijds het enige doelpunt voor de thuisclub.

De aftastfase werd Kruiningen niet gegund door het bezoekende team, meteen vol de druk op het doel van de thuisclub. Kruiningen in de fout door een breedtepass achterin naar het midden, de onderschepping door het hoge vastzetten en de eerste mogelijkheid voor Lewedorpse Boys. Doelman Mark Koster voorkwam een vroeg tegendoelpunt. Een minuut later de mogelijkheid van dichtbij voor Jasper Verdonk waar de doelman uitstekend redde met een reflex met het linkerbeen. Lewedorpse Boys het beste uit de startblokken, toch na 8 minuten spelen was het Thomas Paauwe met een diepe voorzet voorbij de tweede paal, waar Lars Steendijk zich had kunnen onderscheiden. Doelman Jeffrey Jansen onder de bal door, waardoor Steendijk verrast werd en de bal schampte. Kort op deze kwamen de bezoekers dan toch op een verdiende 0-1 voorsprong. Verdonk op de rechterflank in de diepte gestuurd die zijn tegenstander verschalkte in de sprint naar de achterlijn met daaropvolgend de afgemeten voorzet op Stan de Hond die deze naar behoren afrondde. De wedstrijd bleef zich in een hoog tempo afspelen, maar ondanks het overwicht had Mario Gjoka de gelijkmaker op zijn schoen na voorbereidend werk van Thomas Paauwe die Gjoka met een hakballetje vrij voor doelman Jansen zette. Ditmaal Jansen in een hoofdrol met de uitstekende reflex op het geplaatste inschieten van de spits. Het zoeken van de balvaste spits Thomas Paauwe bracht Kruiningen 'min of meer' terug in de wedstrijd, zo ook na goed wegdraaien de overtreding van zijn directe tegenstander met de vrije trap die meer had verdiend. Kruiningen kwam in elk geval tot kansen creëren, al was er maar één team dat voetbalde. Op het half uur was het Lewedorpse Boys nu over de linkerflank met veel snelheid, na de sprint een fraaie kapbeweging met de vrijheid voor het afleggen waarin zij slordig waren. Net voor de rust leek het tij te keren met twee puike voorzetten van links door Robin Krijger en Mario Gjoka, de eerste gemist door spits Thomas Paauwe en de tweede tegendraad op de paal gekopt. Nog voor de rust hadden de bezoekers de score moeten verdubbelen, net als bij het eerste doelpunt de versnelling met de lage voorzet maar ontbrak er scherpte in de afronding. Na de rust voetbalde Kruiningen met name achterin met meer rust aan de bal, bleven de bezoekers voetballen maar creëerden geen kansen meer. De tweede minuut na rust al een puike kop-kans voor de ingevallen Matthijs van Liere op een voorzet van Gjoka, ook niet zuiver en over gekopt. Kruiningen knokte en genoot mogelijkheden op de gelijkmaker met als tweede tegenstander 'de klok'. Met verse inbreng van Steffan van Houte en Wesley Kuijpers gelukte het Kruiningen dan toch 9 minuten voor tijd om de gelijkmaker te bewerkstelligen. Van Houte versierde de hoekschop, genomen door van Liere en weer het tegendraadse inkoppen van Thomas, nu wel trefzeker waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Beide teams namen nu wel de rustige fase dewelke ze eerst geen oog voor hadden, al vielen er sporadisch wel nog mogelijkheden. Terechte eindstand 1-1.