Koploper Arnemuiden wint van Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 28 januari speelde Krabbendijke zijn eerste wedstrijd na de winterstop in en tegen Arnemuiden. De openingswedstrijd van het seizoen op 3 september 2016 werd destijds met 1-2 verloren. Jarco Boogaard en Jordy van Koeveringe zorgden voor een 0-2 voorsprong met in de laatste minuut Jeroen Bakx die voor de 1-2 eindstand tekende. Beide selecties nagenoeg compleet, beiden misten één speler in de defensie wat zich tegen elkaar wegstreepte.

De openingsfase verliep vrij rustig, buitenom dat het spel zich veelal op de helft van Krabbendijke afspeelde. Het echte eerste wapenfeit kwam pas na zo'n kwartier spelen, Jannick Schaier uit een vrije trap met de schietkans waarop doelman Lorenzo Hoekman zich voor de eerste maal onderscheidde. Niet veel later uit de scrimmage het geluk aan de zijde van de doelman, die op een laag schot van verdediger Jannick Schroevers werd bijgestaan door Robert van de Vreede door de bal voor de doellijn te stoppen. Een doelpunt hing in de lucht maar bleef uit, ook Rens Jansen kon Jarco Boogaard nog net verhinderen dat hij tot en echt schot kwam waar deze al 'oog in oog' met Hoekman stond. Tot tweemaal toe kreeg de boomsterke de kans bij de tweede paal binnen te koppen, ook Jordy van Koeveringe die recht op het doel een schietkans over het doel heen schoot. Maar dan toch in de laatste minuut voor de rust de terechte 1-0 voorsprong voor 'De Roodgele Mannschaft', zoals de oudste supporter zijn Arnemuiden vernoemd, namelijk afwezige 95-jarige Rinus Pluijmers die herstellende is van en beenblessure. Uitgerekend Jordy van Koeveringe, ook weer terug van een langdurige blessure schoot de bal 'in de touwen!!!'. Na de rust een zelfde beeld, waaruit bleek dat Krabbendijke niet bij machte was het Arnemuiden echt moeilijk te maken. Kansen te over voor zowel Ronaldo Meijer als voor Jarco Boogaard en Colin van Koeveringe. Een twee tegen één situatie werd niet omgezet naar zelfs een schietkans, een poging achter het standbeen langs van Boogaard de bal in het doel te werken mislukte. De vele hoge voorzetten waren een gemakkelijke prooi voor de sterk keepende Lorenzo Hoekman, waardoor de laatste minuten zelfs nog fataal hadden kunnen zijn voor de thuisploeg, zo niet tot puntverlies had kunnen geleden. Dit werd nog bijna werkelijkheid toen Armin de Bat op de rechterflank doorzette en zijn voorzet licht getoucheerd op de lat zag strandden, met het geluk voor Arnemuiden dat deze niet bij de vrijstaande Elco Jansen viel gepositioneerd voor het doel. Hoe dan ook, het zou de eerste doelpoging zijn geweest voor Krabbendijke en zeer onterecht gezien het spelbeeld. Was het de sterkte van Arnemuiden in met name het verdedigende werk, het kort er op zitten. Moeilijk te zeggen, Arnemuiden zal tevreden zijn over de 3 behaalde punten met het uitstekende verdedigende werk. Echter aanvallende gezien was het zeker geen hoogstaande wedstrijd, te veel kansen werden niet op waarde geschat, zo niet verprutst. Krabbendijke zakt weg uit de subtop naar de middenmoot, voor hun een zaak zich terug te knokken naar weer een opwaartse richting. De laatste periode lijkt voor hun nog de enigste kans op een prijs, die mogelijk leidt tot in ieder geval meespelen om promotie. Arnemuiden is al verzekerd van deze en richt zich op een mogelijk kampioenschap met RCS en Yerseke als directe concurrent.