SC Waarde neemt revanche op heenwedstrijd

WAARDE - Zaterdag 28 januari hervatte de hoofdmacht van Sportclub Waarde de competitie met als tegenstander OFB (Oost Flakkeese Boys) uit Ooltgensplaat. De return op de eerste competitiewedstrijd gespeeld op 3 september 2016, Sc Waarde verloor destijds ongelukkig met 2-1. Revanche op deze wedstrijd speelde door de hoofden van menig speler en de begeleiding. Nadat consul Jaap Weber rond 10.00 uur in de morgen 'groen licht' had gegeven om te spelen, gaf Scheidsrechter W.C.J. Stroop uit Roosendaal om 15.00 uur het startsein voor de aftrap.

Met een wat gehavende ploeg door de afwezigheid van Ely, Nordin, Jawad en Zakaria startte Waarde toch niet goed aan de wedstrijd. OFB nam het initiatief in de eerste helft en Sc Waarde werd teruggedrongen op eigen helft. Vooral op het middenveld werd teveel ruimte gegeven aan de tegenstander waardoor de thuisclub al na 15 minuten tegen een zeperd aan liep. Na balverlies op middenveld viel dan ook het openingsdoelpunt die fraai werd binnen geschoten, 0-1. Waarde was daarna 'even van de leg af' en kon daar ondanks twee goede solo's van Jody Tsiauke geen doelpunten tegenover stellen. Slechts één echte kans viel er te noteren. Een harde kopbal van Jazec Mielzinsky belandde op de lat. Ruststand 0-1. Na rust tapte Sc Waarde uit een ander vaatje en drong OFB veelal terug op eigen helft. In de 60e minuut een vrije trap vanaf de rechter flank door Ilowa Ekangamene waar de doelman moeite mee had, deze naar de zijkant verwerkt waarna de bal opnieuw werd ingebracht door Ilowa Ekangamene. Een fantastische omhaal volgde door Jody Tsiauke die de stand weer gelijk trok, 1-1. OFB was daarna de pad even kwijt en Waarde buitte deze uitgelezen kans uit om toe te slaan. Een uitbraak over links werd voor gebracht, waarop de inlopende Jacek Mielzinsky hoog in doel afgewerkte. De 2-1 voorsprong net als in de heenwedstrijd wat beide teams in evenwicht hield. Het bleef spannend, de bezoekers drongen aan om de gelijkmaker te forceren zonder echt tot grote kansen te komen. Marcel van Houte en Patrick Dijl zorgden met hun invalbeurt voor verse krachten en trokken samen met de anderen de minimale marge over de streep waardoor de 3 punten in Waarde bleven. Aanstaande zaterdag 4 februari wacht een zware uitwedstrijd tegen de nummer 2 in de rangschikking, namelijk Apollo'69 uit 's-Gravenpolder.

Selectie Sc Waarde: Lauwrens de Jager, Jordy Steketee (C), Jan Willem Ruissen, Mark Witsel, Jacek Mielzinsky, Diedrik Noordam, Mark Witsel, Stefan Dijl, Yannick Ekangamene, Ilowa Ekangamene, Jody Tsiauke, Marcel van Houte, Davey Tolhoek, Patrick Dijl.