Krabbendijke oefent in ‘Herstaco Stadion’

KRABBENDIJKE - Dinsdagavond 17 januari oefende Krabbendijke in Roosendaal tegen RBC in het 'Herstaco Stadion'. Coach Pim Bruins miste een aantal basisspelers waardoor de breedte van de selectie zich in de kijker kon spelen.

RBC uitkomend in de 4e Klas B (zondag) bezig om zich naar een hoger niveau te spelen, met aan de basis eigen spelers opleiden en van daaruit stappen te maken. Naast deze doelstelling wordt nauw samengewerkt met eredivisionist Feyenoord, dit om de supertalenten te laten doorstromen naar wellicht de absolute top. Op dit moment genieten zij de koppositie en lijkt promotie naar de 3e klas zondag realistisch. Hoofd Opleiding Lion de Frel van de RBC Voetbal Academie gaf te kennen dat ze met 10 prestatie-jeugdteams in competitie zijn, dit op een hoog niveau met reeds het certificaat van een 'Regionale Jeugdopleiding' in de gelederen. Binnen onze regio (met meerdere Zeeuwse talenten) doorlopen inmiddels enkele spelers inmiddels een stagetraining, deze worden gedeeltelijk in het stadion gehouden.

Wedstrijd

In de openingsfase was het verrassend Krabbendijke dat de eerste twee kansen genoot, de gevaarlijkste bleek het schot van Pierre Borgo waar de doelman gestrekt naar hoek een doelpunt voorkwam. Zo na tien minuten spelen ook twee kopkansen voor de thuisploeg, waarvan de eerste ruim over en de tweede naast. Na deze fase nam RBC het initiatief in de wedstrijd en scoorde Jovanni van Nijnatten in de 14e minuut met een fantastisch schot uit de draai de openingstreffer. Krabbendijke leek bijna te scoren in dezelfde minuut, Jeroen Sent de achterlijn gehaald met het terugleggen op Ronald Zuidweg, zijn inzet tot corner verwerkt zag waaruit geen kans kwam. Al snel verdubbelde Thom van Unen de score op aangeven van Kevin van Andel, 2-0. Zoals gezegd genoot Krabbendijke meerdere kansen, zo was wederom Pierre Borgo uit een corner die bij de tweede paal met de vervelende stuit binnen leek te koppen, zijn inzet voor de doellijn weggewerkt. Op het half uur een mooie actie van centrumspits Ronald Zuidweg, aangespeeld op de middellijn met de controle op borst die na deze de twee verdedigers te kijk zette door de bal achter het standbeen te kappen. De noodrem leverde slechts een vrije trap op. In de 34e minuut maakte Zajko Skobaij uit een vloeiende aanval de 3-0 na een eenvoudige schijntrap. Na de rust bracht Bastiaan van Dijk de stand terug naar 3-1, de vervanger van Ronald Zuidweg scoorde binnen een minuut. Twee minuten later was het Anwar Tarfit die met een verwoestende knal onderkant lat de 4-1 binnen schoot. Niet veel later versnelde Armin de Bat naar de achterlijn met de lage voorzet op Nicolas van der Zwan die bij de eerste paal, zijn inzet over het doel had meer verdiend. Krabbendijke bood zeker goed tegenstand maar de technische bagage zorgde ervoor dat RBC deze oefenwedstrijd won met 5-1, de laatste treffer op naam van Zajko Skobaij die zijn tweede van avond binnen plaatste in de verre hoek. Bastiaan van Dijk leek vlak voor tijd ook nog zijn tweede doelpunt te maken op aangeven van Danny Weber, echter de doelman redde uitstekend.

Selectie Krabbendijke: Arthur Nieuwenhuijse, Laurens van Gorsel, Robert van de Vreede, Marc van der Hart, Jeroen Koster, Ronald Zuidweg, Danny Weber, Pierre Borgo, Jeroen Sent, Armin de Bat, Ricardo Koole, Bastiaan van Dijk, Nicolas van der Zwan en Robin Vervelde.