Yerseke JO19-1 schakelt Kapelle JO19-2 uit

KAPELLE - Zaterdag 14 januari hervatte het voetbalseizoen zich voor de jeugd met het grote Zwaluwe (KNVB) bekertoernooi.

Voorafgaand aan de bekerderby tussen Kapelle JO19-2 en Yerseke JO19-1 nog 13 teams uit de regio die kans maken op de felbegeerde beker. Naast deze wedstrijd kwamen nog 2 teams in actie, namelijk Kapelle JO13-1 thuis tegen J.V.O.Z. JO12-1 en Yerseke JO11-1 die in en tegen Arnemuiden JO11-2 speelden in hun achtste finale. Door de barre weersomstandigheden ook enkele afgelastingen, het kunstgras was wellicht de reden dat de eerder genoemde wedstrijden doorgingen.

De wedstrijd

Na 23 minuten spelen waarin beide teams elkaar in evenwicht hielden, floot scheidsrechter Sjako de Waard voor een onderbreking vanwege een flinke hagelbui. Even werd gedacht aan stoppen, maar al snel klaarde het op en verlieten de spelers de schuilplaatsen voor het kunstgras. Het was de thuisploeg die wedstrijd naar zich toe trok met de wind in de rug, Ramon Koole zorgde voor de 1-0 voorsprong waardoor de hagelbui naar de achtergrond verdween. Yerseke gaf zich kennelijk niet gewonnen, enkele malen ontbrak het aan de afronding totdat Leonardo Murre teamgenoot Maxim van Pagee wist te bereiken met een prima pass. Laatstgenoemde die enkele minuten eerder nog met rechts rakelings voorlangs schoot was nu wel trefzeker met het linkerbeen, het schot onhoudbaar over de doelman in de linker bovenhoek zorgde weer voor de 1-1 gelijkmaker. Kort hierop had Kenny Huissen de mogelijkheid Yerseke op een 1-2 voorsprong te schieten, zijn poging verdween over het doel. De ruststand van 1-1 een juiste verhouding van het vertoonde spel, dit bleek uit de gesprekken tijdens het 'opwarmertje' in de kantine. Na de rust betere weersomstandigheden, echter kwamen de bezoekers beter in hun spel. Maxim met de passeerbeweging op het middenveld met daarop de versnelling, ver kwam hij niet doordat 'aan de noodrem werd getrokken'. Aangetikt op de hielen waarop scheidsrechter de Waard niets anders kon dan 'de gele kaart te tonen aan de speler van de overtreding'. Yerseke profiteerde optimaal van de 10-minuten tijdstraf en scoorde in de overtalsituatie met goed voetbal. Jordi Sanderse na de rust in het veld gekomen bracht Yerseke op een 1-2 voorsprong met een harde knal. De beurt nu aan Kapelle om veerkracht te tonen, helaas voor hun bleef het bij pogingen en scoorde Yerseke wel uit de scrimmage via Iyobell Gebrehiwet de 1-3. Daarna voltrok zich de berusting op enkele tegenstoten na en zo won Yerseke JO19-1 hun achtste finale, zo niet bereikten zij de kwartfinale van hun Zwaluwe bekertoernooi. De overige twee teams deden dit kunststukje na, Kapelle JO13-1 won de strafschoppenserie na een 2-2 gelijkspel in de wedstrijd tegen J.V.O.Z. JO12-1. Yerseke JO11-1 wist met maar liefst 1-10 van Arnemuiden JO11-2 te winnen, waardoor zij misschien wel favoriet zijn in hun bekertoernooi. Na dit weekend blijven er nog 12 teams over die kans maken om de beker ook daadwerkelijk te bemachtigen, namelijk Kapelle 3, Yerseke JO19-1, ST Krabbendijke/Waarde JO17-2, Rillandia JO17-1, Kapelle JO15-1, Kapelle JO13-1, Yerseke JO11-1, Yerseke JO11-3, Kapelle JO9-1, Hansweertse Boys JO9-1, Krabbendijke JO9-2 en het nog enige meidenteam Kruiningen MO17-1. Volgende week hervat het jeugdvoetbal de competities, waar ook teams aan hun voorjaarscompetitie beginnen. Het enige nog zittende seniorenelftal Kapelle 3 mag het dan thuis opnemen tegen IJzendijke 2 om een plaats in de halve finale.