Afbeelding

Zeeuwse Crossers in de prijzen bij WBVC

Sport en vereniging

KAPELLE - De afgelopen dertien weken trokken een aantal Zeeuwse renners elke zondag ochtend richting Noord-Brabant om deel te nemen aan de West Brabantse Veldrit Competitie.

Deze regionale wedstrijden trokken wekelijks meer dan 200 deelnemers uit Zeeland, Noord Brabant maar vooral uit Vlaanderen. Het veldrijden welke een bijzondere mix is van de kracht en snelheid van het wegwielrennen en de techniek en fietsbeheersing van het mountainbiken, zorgt ervoor dat de renners die in beide disciplines bedreven zijn komen bovendrijven. Een aantal Zeeuwse jeugdrenners welke lid zijn van ZRTC Theo Middelkamp sloegen de handen in een en organiseerden zelf veldrijtrainingen om het 'veldgevoel' vast te houden. Onder de aanvoering van Nick de Munnik werd er vanaf eind september wekelijks driftig getraind. Gras, zand en bospad elke ondergrond is bereden, de training werd afgestemd op het te verwachten parcours van de wedstrijddag. Niet zonder resultaten.

Aan het einde van de competitie waren er meerdere podium plaatsen en zelfs een aantal winnaars van de competitie. Mike Deutekom uit Goes welke wekelijkse podium bezette mocht zich eindwinnaar in de categorie van 14/15 jaar noemen. Ook Sam Mullaert uit Kapelle mocht zich eindwinnaar van de competitie van de 7/8 jarigen noemen.

Uitslagen

5/6 Jarigen: 7e Florian Doens, Oostburg; 14e Fleur Paaimans, Kapelle

7/8 jarigen: 1e Sam Mullaert, Kapelle; 5e Elena van der Veken, St Jansteen

9/10 Jarigen: 3e Luca van der Veken, St. Jansteen; 9e Mees de Vos, Heinkenszand; 14e Teun Paaimans, Kapelle

11/12 Jarigen: 8e Casper Vos, Heinkenszand; 11e Senna van Iwaarden, Yerseke

13/14 jarigen: 1e Mike Deutekom, Goes; 4e Joran Wiskerke, 's Heer Hendrikskinderen; 6e Jurgen Mesu, Middelburg

15/16 Jarigen: 6e Jochem Runhaar, Kapelle

17+ Jaar: 7e Nick de Munnik, Kapelle

15+ Dames: 7e Lisanne de Munnik, Kapelle



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief