Afbeelding

Waarde 1 met goed gevoel de Kerst in

Sport en vereniging

WAARDE - Zaterdag 10 december leken voor Waarde 1 de feestdagen al vroeg te zijn begonnen. Was er vorige week nog de winstpartij thuis tegen Cadzand, afgelopen zaterdag wonnen "de kanaries" met 2-4 uit tegen vv Wolfaartsdijk 1 en sloten daarmee de heenronde positief af.

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk dat vanwege het onderlinge verschil van slechts 2 punten, Waarde bij winst en bij eventueel gelijktijdig verlies van Kwadendamme twee plaatsen zou stijgen in het klassement. Ondanks het gemis van diverse basisspelers was het gevoel vooraf goed. Het is een club die perfect met Waarde vergeleken kan worden, qua grootte maar vooral ook qua bezetting en sfeer. Spontane clubmensen heten je als oude bekende welkom in een sfeer van no-nonsense. Tel daarbij op dat scheidsrechter Patrick van Schilt uit Lepelstraat de wedstrijd prima leidde.

De wedstrijd

Beide ploegen startten in eerste instantie wat voorzichtig aan de wedstrijd, wilden kennelijk even aftasten wat ze te duchten zouden krijgen van hun tegenstander. Na een kwartier viel de eerste kans te noteren, een het puntertje van Jody Tshiauke na goed doorzetten in de 16-meter werd ternauwernood van de doellijn gehaald. De snelle en tengere Belgische spits gaf daarmee zijn visitekaartje af. Kort daarna kwam Waarde wat gelukkig op voorsprong, toen een indraaiende hoekschop door Wolfaartsdijk-speler Ricardo van Beveren in eigen doel werd gekopt: 0-1. Die stand was van korte duur. Op het half-uur schoot Tom Kloet een snel genomen vrije trap binnen, nadat doelman Laurens de Jager zijn inzet in eerste instantie nog had gekeerd: 1-1. Kennelijk wakker geschut nam Waarde opnieuw het initiatief. Op aangeven van Stefan Dijl vanaf rechts nam Davey Tolhoek de bal in één keer als volley en knalde de 1-2 binnen. Net vóór rust schoot Jody Tshiauke op aangeven van collega-spits Davey Tolhoek de 1-3 raak, nadat Zakary Deraoui een tegenaanval had onderschept. Na de thee werd duidelijk, dat Wolfaartdijk alles-of-niets ging spelen. Waarde ging bij balbezit achterin bij momenten wat slordig spelen waardoor de oranjehemden beter in het spel kwamen. In de 75e minuut maakte Richard Driedijk het nog even spannend, door een hoekschop prachtig tegendraads in de verre hoek binnen te koppen: 2-3. De definitieve beslissing viel door Zakary Deraoui met een Robben-achtige doelpunt. Opgestoomd over links sneed Zaky naar binnen en knalde in de verre hoek de 2-4 binnen. Over heel de wedstrijd gezien gingen de winstpunten verdiend mee naar Sportpark Keizershoofd. Aangezien ook Kwadendamme verloor, stijgt Waarde 1 met dit resultaat naar de 8e plaats met 15 punten uit 13 wedstrijden. Het lijkt er op dat Waarde de stijgende lijn hiermee te pakken heeft. De uitdaging blijft om die lijn ook na de winterstop door te trekken. Wie weet wat er dan nog gaat gebeuren. Voorlopig kunnen de spelers van coach Edwin in de Weij met een goed gevoel de kerstdagen in en uitzien naar de eerstvolgende competitiewedstrijd op 28 januari 2017, de thuiswedstrijd tegen OFB uit Ooltgensplaat. Juist tegen die ploeg heeft Waarde sportief gezien nog wat recht te zetten heeft. We gaan het hopelijk beleven in het nieuwe jaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief