Afbeelding

Mini pupillen uit Krabbendijke en Rillandia schitteren

Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Zaterdag 3 december de aandacht op weer al de vierde 'jeugdderdy van de week'. Waar reeds teams uit Yerseke, Kruiningen, Hansweert, Krabbendijke, Kapelle en Wemeldinge 'in the picture' stonden, nu de beurt aan Rillandia met voor een tweede maal Krabbendijke.

De allerjongsten uit Rilland, namelijk Rillandia JO7-2 kwamen op bezoek in Krabbendijke om het op te nemen tegen Krabbendijke JO7-2. In deze leeftijdscategorie worden uitslagen gezien als een detail, kampioenschappen wijselijk niet erkent. Het is 'de periode van een kind' dat kennis maakt met de nummer één sport van Nederland, dit op ook een kinderlijke wijze. De voetbalwereld kennende ook een juiste koers voor deze kanjers, met als eerste doel 'de glimlach van een kind' op sportief gebied naar boven halen. Daarnaast zijn het in teamverband spelen, het leren omgaan met winnen en verliezen, respect naar de tegenstander één van de belangrijkste leerprocessen voor een beginnend voetballertje of voetbalstertje. Rillandia JO7-2 won overtuigend de eerste ontmoeting met ruime cijfers. Enkelen bij Krabbendijke JO7-2 zijn naast voetballen ook bezig om hun eerste zwemdiploma te behalen, waardoor de wedstrijd van destijds gespeeld werd met enkele vervangers. Beide clubs mogen zich rijk rekenen met twee mini pupillenteams, Krabbendijke zelfs een overtal waardoor zij om de beurt mogen aantreden in wedstrijdvorm.

De wedstrijd

Al snel bleek dat beide teams aan elkaar gewaagd waren elkaar, bij zowel Krabbendijke als Rillandia actieve spelertjes maar ook minder actieve. Enkelen holden al voor aanvang van de wedstrijd achter de bal aan, waar ook kinderen last hadden van de kou. Het speelveld nog licht opgevroren met de opkomende zon die deze snel deed verdwijnen. Vele ouders, grootouders met de overige toeschouwers zagen Krabbendijke op een 1-0 voorsprong komen. Deze score werd ook nog eens verdubbeld, waar Rillandia er alles aan deed om te scoren op in het doel van Krabbendijke. Dat lukte ze uiteindelijk ook met daaropvolgend het vieren van deze aansluitingstreffer, iets wat zorgt voor teamgeest zo niet mooie banden oplevert. Omdat er tweemaal een kwartier werd gespeeld, bleven beide teams op het veld en na een korte onderbreking hervatte clubscheidsrechter Aniek Engelse (spelend voor Krabbendijke MO17) de wedstrijd. Krabbendijke bracht de marge weer terug naar twee doelpunten door hun derde treffer, maar Rillandia schakelde een tandje bij. Ook de beloning bleef niet uit, weer de aansluiting gevonden met hun tweede treffer, 3-2. Scrimmages voor het doel van de thuisclub met veelal een snelle uitval van Krabbendijke zorgde voor een leuke wedstrijd. De gelijkmaker bleef uit en ook de vierde treffer gemaakt door Krabbendijke werd geannuleerd omdat er een doeltrap was aangegeven, die niet werd opgemerkt en dus ook niet uitgevoerd. Beiden wonnen zo hun thuiswedstrijd en leerden van 'de eerste stapjes' in deze gezonde buitensport, nam ieder spelertje zoals gebruikelijk nog een penalty ter afsluiting en schudden ze elkaar de hand met de complimenten naar elkaar. Werd ook vrijwilligster Aniek Engelse bedankt voor de arbitrage, wat voor respect zorgt.

Selectie Krabbendijke JO7-2: Begeleiding: Martin Bal en Erik Traas (coaches), Bert de Rooij (trainer). Spelertjes: Thiago van der Linde, Jesse van de Berge, Stijn Bal, Camiel Traas, Joshua Goedhart, Matthijs Bal en Boaz van Houte.

Selectie Rillandia JO7-2: Begeleiding: William Lobbezoo en Maurice Harthoorn (coaches/leiders/trainers). Spelertjes: Renzo Wiskerke, Melleney Tunders, Milan Lobbezoo, Joey Remeeus, Nikita Lafeber, Arda Dogan, Ilksen Dogan, Leandro Sousa en Roy Harthoorn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief