Ruime 6-0 overwinning voor Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag 26 november boekte Kapelle een ruime overwinning in hun thuiswedstrijd tegen SV Walcheren. Vooraf genoten zij 2 punten meer op de ranglijst, waardoor Kapelle hun passeerde door deze 'driepunter'. Coach John de Frel en zijn assistent Jos Minderhoud kozen ervoor om de 17-jarige Ruben de Jonge te laten starten in de basis, dit om aanvoerder Mark van der Eijk bij Walcheren af te stoppen. Een speler die veelal aan de basis ligt van een doelpunt bij de Walcherse club. Coach Kevin Hollander heeft veelal gesprekken met de eerdere hoofdtrainer René van Herpen, maar ook Renaldo Jacobs is toegevoegd aan de trainersstaf. Door een blessure die hem genoodzaakt is te doen stoppen als speler.

De wedstrijd: Al vroeg in de wedstrijd kreeg Kapelle twee hoekschoppen toegekend waarvan de laatste een penalty opleverde, Dennis Burggraaff kreeg ongelukkig de bal tegen de arm die in een verdedigende actie te hoog opgeheven was. Souliman Abali achter de bal 'oog in oog' met doelman Jochem Sanders die de bal via de binnenkant van de paal over de doellijn zag gaan. Even de aarzeling in de ogen van beiden maar de bal belandde in het zijnet aan de andere kant van het doel. Na vier minuten spelen al de 1-0 voorsprong in de schoot geworpen. Toch was het drie minuten later aanvoerder Mark van der Eijk die de gelijkmaker op het hoofd had, een puike voorzet vanaf de linkerkant lang onderweg maar kon de ongedekte van der Eijk vrij koppen op het vijandelijke doel. Deze schampte de bal en zag deze mooie kans naast het doel verdwijnen. Even de druk van de bezoekers met hier opvolgend een vrije trap scherp en laag ingebracht bij de eerste paal, waar doelman Lars Francke uitstekend op reageerde met het been en deze tot hoekschop pareerde. De corner te laag ingebracht maar ook deze slecht verwerkt waarna de schietkans volgde voor Bart Chermin die naast schoot. Ook Mark van der Eijk met een mooie schietkans van dichtbij waar meer in had gezeten voor de bezoekers gaf aan dat het niet mee zat. In de 20e minuut ging Walcheren opnieuw in de fout, een te korte terugspeelbal op doelman Sanders waar spits Souliman Abali de punt van schoen tegenaan wist te zetten. En jawel, in de korte hoek binnen met de comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. Even later moest doelman Sanders buiten het strafschopgebied koppend de 3-0 voorkomen op een dieptepass op Abali, dit tot ergernis. Een vrij trap van Tim Smulders werd goed gepareerd door doelman Francke, waarmee hij de aansluiting voorkwam. Nog voor de rust legde Kapelle de wedstrijd lam met de 3-0, Niels van Herk met de pass op Abali die de uitgekomen Sanders uitkapte en beheerst zijn loepzuivere hattrick bewerkstelligde door beheerst in het lege doel te schieten. Acht minuten de rust was het Jurrian Minderehoud die knap vanuit de draai de 4-0 binnenschoot. Een tweetal kansen via Abali die aflegde op invaller Wout Vink hadden meer verdiend. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam van de pantoffel van Marco den Deurwaarder, een afgeweken bal vol geraakt waardoor de bal als een kogel hoog in het doel verdween. Jasper Vink tekende met zijn treffer voor de 6-0 eindstand, waar Walcheren deze wedstrijd steeds strandde in met name de eindpass.