Hansweertse Boys JO9-1G tegen Krabbendijke JO9-1

HANSWEERT - Waar een week geleden voor het eerste aandacht besteed werd aan een jeugdderby tussen Yerseke en Kruiningen, was de keuze afgelopen zaterdag 19 november gevallen op twee pupillenteams uit Hansweert en Krabbendijke.

Hansweertse Boys JO9-1 steekt er 'met kop en schouders' bovenuit in hun competitie. Ze beschikken over uitstekende voetballertjes met ook enkelen boven de leeftijdsgrens van 9 jaar, dit door het geringe aantal jeugdleden. Voetbalvereniging Krabbendijke beschikt daarentegen over een arsenaal aan jeugdleden, waardoor deze club weinig zorgen kent om een elftal samen te stellen in elke leeftijdscategorie. Zij staan op een mooie tweede plaats achter Hansweertse Boys JO9-1G en mogen trots zijn op de nog jonge lichting spelertjes. De thuisclub kon het kampioenschap behalen door vandaag te winnen van dus de nummer twee op de ranglijst. Duidelijk was vooraf wel dat de thuisclub gezien de eerste onderlinge uitwedstrijd de dienst uitmaakte en Krabbendijke uit was op minder tegendoelpunten dan destijds. De reporter ter plaatse zag de wedstrijd als volgt aan zich voorbij gaan.

De eerste minuten kwam Krabbendijke goed door, wel kwamen ze goed weg met een schot op de paal die hun van een vroege achterstand weerhield. Yazan Alwar nam na deze fase toch de hoofdrol op zich in het eerste bestek door twee prachtige doelpunten, een 2-0 voorsprong die kennelijk Krabbendijke geen goed deed. Toch streden ze voor elke meter en kwamen ook enkele malen toe aan de tegenstoot, daarin geen fortuin en Hansweert liep nog voor de rust uit naar een 5-0 voorsprong door doelpunten van Micah Trotman (2x) en Tygo Quakkelaar. Krabbendijke vuurde nog voor de rust op het vijandelijke doel, Vince Mulder met een mooi afstandsschot dewelke werd gestopt. Mooi om te zien was dat bij beide teams enkelen zeer balvaardig waren door technische hoogstandjes, de aanwezige ouders genoten met zelfs licht applaus na enkelen van deze. Ook Krabbendijke JO9-1 genoot van de wedstrijd ondanks de vijf tegentreffers, dat was het belangrijkste zo gaven de begeleiders van beide teams vooraf aan. Na de rust scoorde Hansweertse Boy nog driemaal, de 6-0 en 8-0 werden gemaakt door Jao Geus met Jesper Dorrepaal die de 7-0 voor rekening nam. Krabbendijke boekte progressie na rust met nu twee mogelijkheden, wederom een schot van Vince Mulder dewelke geen doelpunt opleverde. Ook de uitgelezen kans om vanuit de strafschop te scoren werd goed gestopt, Loic Aantjes in de mangel genomen zag zijn penalty gepareerd worden door de doelman. Krabbendijke kon terugkijken op een goede wedstrijd en incasseerden 3 doelpunten minder dan in hun thuiswedstrijd destijds. De spelertjes feliciteerden en bedankten elkaar voor de wedstrijd die alleen maar winnaars kende, zoals de begeleiding dit vooraf aangaf. Zonder 'respect' geen voetbal ook voor deze heren, geweldig toch. Hansweertse Boys vierde het behaalde kampioenschap met de bekende activiteiten, op de platte kar door het dorp, een beker, zelfs wat siervuurwerk met daarna de gebruikelijke 'friet met snack-maaltijd' in de kantine.

Selectie Hansweertse Boys JO9-1G: Begeleiding: Kevin Trotman en Marco Baas (leider/trainer/coaches), Sjoerd van de Berge (stage). Spelers: Sem Baas, Kevin Openneer, Aaron van Dijke, Tygo Quakkelaar, Yazan Alwar, Jao Geus, Remi Verschelling, Micah Trotman en Jesper Dorrepaal.

Selectie Krabbendijke JO9-1: Begeleiding: Frank Lobbezoo en Kevin de Rooij(trainer/leider/coaches). Spelers: Loic Aantjes, Robin Paauwe, Vince Mulder, Tesse Sinke, Jesse Polderdijk, Evan Moerdijk, Lucas Lin, Roan Krijnsen, Stijn Lobbezoo en Milan Koster.