Afbeelding

Jos Otte is meester in hortensiakweek

Bedrijvig Nieuws

KAPELLE - Volgens hortensiakweker Jos Otte uit Kapelle is het kweken van de perfecte hortensia een continu proces. Toch mag hij zich er bedreven in noemen, want bij de jaarlijkse keuring van de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling in Naaldwijk kwam Otte als beste hortensiakweker uit de bus. Hij mag zich nu ‘meesterteler’ noemen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Rozenkwekerij Otte in Kapelle is vijf jaar geleden begonnen met de teelt van snijhortensia’s voor boeketten. Jos en Rianne Otte kweken nog wel rozen voor verkoop in hun winkel, maar niet meer voor de export. Ze vinden de concurrentie in het buitenland te hevig geworden. “We zochten een ander gewas en kwamen uit bij de hortensia”, vertelt Jos. “Dat bevalt goed. Het is een bloem in opkomst. Je hebt lang plezier van een hortensia en het is een mooie, grote bloem.”

Nauwkeurig Hortensia’s kweken is niet makkelijk, maar daarom is het juist een uitdaging voor de Kapellenaar. “De hoeveelheid zon en water moet je heel nauwkeurig bepalen. En de perfecte kweekmethode bestaat niet. Je moet het proces blijven perfectioneren. Daarvoor moet je erbovenop blijven zitten. We krijgen een bovengemiddelde prijs door de hoge kwaliteit die we leveren.” Jos is blij met zijn titel ‘meesterteler’, maar nam niet deel aan de verkiezing om per se te winnen. “De Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling vindt plaats in een kerk en daar maakten 15.000 bezoekers kennis met de bloemen. Daarom vind ik het belangrijk om mee te doen.”

Rozenkwekerij Otte, Dijkwelseweg 15b, 4421 PN Kapelle

Jos Otte is zelf in de bloemen gezet bij de keuring van de Nationale Zomerbloemen Tentoonstelling.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief