Goes in de tweede helft langs Reimerswaal

REIMERSWAAL - Dinsdagavond 15 november speelde het Reimerswaal Elftal tegen in en tegen Goes op sportpark 'Het Schenge'. Coach John Karelse liet enkele sterkhouders uit de basis vanwege het drukke programma, in de 1e klas C zondag speelden zij zondag nog een zware wedstrijd tegen Marvilde uit Veldhoven die in een 2-2 gelijkspel eindigde.

Zaterdag mogen zij in de 3e ronde van het KNVB-bekertoernooi voor amateurs naar Sliedrecht. Op dit moment op genieten zij virtueel de 2e plaats op de ranglijst wat aangaf dat Reimerswaal een zwaar avondje zou krijgen. Coach Eddie Kiesenberg beschikte over een 14-tal spelers waaronder twee doelmannen. De insteek is zoals altijd 'geniet van dit soort wedstrijden'.

De wedstrijd

Bij het betreden van het kunstgrasveld ging het met name over de belichting, met name de gebieden voor beide doelen leken ronduit slecht. Dat werd ook in de beginfase duidelijk, doelman Lorenzo Hoekman had moeite met het inschatten van hoge ballen. Zo ook in de 8e minuut leek er 'geen vuiltje aan de lucht' bij een hoge bal die ook werd gezien een vrij eenvoudige prooi. Echter taste de keeper mis zonder enige druk met ook nog eens de pech dat de bal tergend langzaam in het eigen doel belandde. De vroege 1-0 achterstand een feit, maar na deze tegenvaller kwam Reimerswaal 'meer en meer' in de wedstrijd. In de 13e minuut een aanval waarbij het even smullen was voor de liefhebber. Steven Fitsch stapte goed in op voorstopperspositie ter hoogte van de middellijn, daarmee was hij meteen twee man kwijt en passte met Urvin van Hekelen aan op de linkerflank. Van Hekelen met de dreiging naar binnen met daaropvolgend een schietpoging, deze getoucheerd door de verdediger viel bij de eerste paal waar Stephan de Leeuw positie had genomen. Hij zag de kans schoon om achter zich aanvoerder Danny Weber aan te spelen met het gezicht naar het doel, Passeerde met de sleep van het rechterbeen op zijn 'minder linkerbeen' en met een bekeken lob plaatste hij de bal onderkant lat in de verre hoek. Overigens is Weber tweebenig, inmiddels ook bij V.v. Goes bekend. Ook Enoch Yannick Ekangamene liet even zijn klasse zien met, vrij eenvoudig alsof er geen tegenstanders stonden met de dreiging naar binnen en met een mooi krul net over de kruising geschoten. De thuisclub liet drie á vier goede kansen liggen waar Arjen de Koeijer een fout in de verdediging afstrafte, de onderschepping met de knappe afronding in de verre hoek. De 1-2 voorsprong was tevens de ruststand. Na de rust een geheel ander beeld, Goes wat vrijwel de gehele tweede helft dicteerde maar slordig omging met de kansen. Ray Kroon met een dribbel over de achterlijn die tot verbazing door mocht en aflegde op Tim de Winter die de 2-2 gelijkmaker binnen schoot. De 3-2 van Remon de Vlieger was 'een staaltje passeren op de vierkante meter' dwars door het hart van de verdediging, 4 á 5 man 'keken naar en zagen' de Vlieger scoren. En dan even een terechte strafschop tegen, doelman Lars van de Griek redde maar viel terug in veld, de inkomende Ray Kroon nam duidelijk de bal met de hand mee en scoorde de 4-2 tot ergernis van de doelman. Eén minuut voor tijd tekende Ray Kroon voor de 5-2 eindstand waar Goes vele mogelijkheden liet liggen.