Yerseke wint met 1-2 van Arendskerke

YERSEKE - Zaterdag 12 november stond op het programma voor Yerseke de uitwedstrijd in en tegen 's-Heer Arendskerke. Zij behaalden zelfs één punt meer dan de bezoekers, waardoor zij de derde plaats op de ranglijst genoten waar Yerseke genoegen moest nemen met een vierde positie. Yerseke nog steeds hinder van enkele blessures maar heeft toch weer de opwaartse richting gevonden.

De wedstrijd: Meteen de druk van beide elftallen waardoor ook beiden de aftastfase werd ontnomen. Dit leidde al snel tot een puike mogelijkheid voor de thuisclub, David Korstanje met de actie over de rechterflank met een perfect aangesneden voorzet op het hoofd van zijn spits Michel Bouwman, door de snelheid iets te vroeg geknikt waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. Niet veel later was de thuisploeg slordig in de opbouw wat de eerste scoringskans voor Yerseke opleverde, Ruben Pekaar met de onderschepping die de meelopende laatste verdediger met een fraaie lichaamsschijnbeweging te kijk zette maar doelman Jan Lokerse redde uitstekend. Het was Yerseke wat de wedstrijd naar zich toe trok na zo'n kwartier spelen, vandaaruit ook vele kansen genoot maar doelman Jan Lokerse bleek 'een sta in de weg' voor de openingstreffer. Steeds weer kreeg hij zijn vingertoppen tegen de bal op toch goede pogingen, Arjen de Koeijer, Guus de Leeuw en ook Ruben Pekaar uit een vrije trap ondervonden de kwaliteiten van deze 17-jarige doelman. Met uitstek dan ook de beste man in het eerste bestek. Zoals de eerste helft begon eindigde deze ook, ditmaal was het Justin Le Conte over de linkerflank die de achterlijn haalde met daaropvolgend de harde lage voorzet die exact op voeten van de mee opgekomen Siem Corstanje viel. Helaas voor hem geen tijd de voet dusdanig tegen de bal te zetten dat deze richting doel ging. Yerseke duidelijk beter maar kwam toch tweemaal goed weg. Na de rust meer evenwicht in de wedstrijd, wel net na de rust weer een vliegduik van doelman Lokerse op een vrije trap genomen door Arjen Dingemanse, de vele corners leverden niets op waardoor de reddingen nog meer gestalte kregen. Niet veel later dan toch de verdiende 0-1 voorsprong voor de bezoekers, Arjen de Koeijer met de actie over links en Guus de Leeuw die zich uitstekend had gepositioneerd voor de afronding, laag en hard ingebracht door zijn medespits en binnengeschoten van dichtbij waardoor een reflex van doelman Lokerse ook kansloos bleek. Ondanks dat 's-Heer Arendskerke beter speelde dan in de eerste helft nu wel de tegentreffer. Zo'n twintig minuten voor tijd dan de bevlieging van Ricardo Kriekaard, hem aangespeeld op zijn favoriete positie met daaropvolgend de drieging naar het vijandelijke doel. De schijntrap met het afkappen op zijn linker been en de perfecte afronding waardoor doelman Colin Hout het nakijken had, 1-1. Met het eerstgenoemde technische beweging zowel keeper als verdediger op het verkeerde been en fantastisch in de andere bovenhoek. Het winnende doelpunt moest uit het laatste kwartier komen en daarin hadden beiden kunnen toeslaan. Een paar minuten voor tijd was het Ruben Pekaar die een hoge crosspass uitstekend aannam met daaropvolgend de druk bij zij directe tegenstander legde, vele lichaamsschijnbeweging waardoor deze het nakijken had. Zo werd hij onreglementair afgestopt binnen het strafschopgebied, waarna de uitstekend leidende scheidsrechter M.W. Struik oordeelde 'strafschop'. Verdediger Arjen Dingemanse verzilverde deze waardoor Yerseke met de overwinning aan de haal ging.