SPS geeft Sportclub Waarde huiswerk mee

WAARDE - Sc Waarde speelde afgelopen zaterdag 29 oktober tegen SPS uit Poortvliet in de 4e klas B District Zuid 1.

Huiswerk is normaal iets wat je op school meekrijgt, maar dit keer gaf SPS les en uiteindelijk huiswerk mee aan Waarde in wat de begrippen efficiëntie en concentratie precies inhouden. Waarde gaf immers een 0-1 voorsprong in 10 minuten tijd simpel uit handen en verkwanselde daarmee de verrassende voorsprong die het de eerste helft had opgebouwd. Een knappe prestatie van SPS, de nummer 3 uit de rangschikking maar toch ook iets waar de spelers van Waarde nog eens over na moeten denken. Na eerst een wat aftastend begin van beide ploegen, volgden er voor Jody Tschiauke en Zakaria Deraoui al snel enkele prima kansen voor de bezoekers. Dankzij goed keeperswerk van de SPS-goalie echter geen doelpunt. In de 15e minuut een snelle aanval Waarde-aanval over de rechterflank, een voorzet 'uit het boekje', welke door Jody Tschiauke in één tij wordt binnengeschoten, 0-1. SPS is hiervan niet echt van de kook en laat zien goed te kunnen voetballen. Enkele keren waren ze dicht bij de gelijkmaker, een 100% kans op de paal gekopt maar tot aan de rust hield Waarde stand. Wat er dan in de tweede helft gebeurt is bijna niet voor te stellen, de uitstekend leidende scheidsrechter Buijs uit Galder (Breda) heeft nog maar nauwelijks het startsein gegeven of een voorzet van rechts wordt door Waarde-keeper Lauwrens de Jager gelost, waarna Maurice Lindhout eenvoudig binnen kon koppen, 1-1. Enkele minuten later soleert hij richting 16-metergebied en rondt met een hard schot via onderkant lat de 2-1 af. Een paar minuten later wordt een bal door de Waarde-verdediging niet goed weggewerkt en prikt Leonard Quist de 3-1 binnen. En van die stand nog nauwelijks bekomen werd de 4-1 door Maurice Lindhout binnengeschoten die daarmee zijn derde treffer noteerde. Het Laatste halfuur werd het spel van beide teams wat minder en zorgden de keepers ervoor dat er uiteindelijk niet meer gescoord werd. De winstpunten blijven daardoor in Poortvliet. Na de wedstrijd legt Arno Anthonisse (coach SPS) de vinger op de zere plek. Ook hij had wel gezien dat Waarde over snelle en behendige spelers beschikt. Waarde heeft volgens hem een beter elftal dan vorig seizoen maar speelt nog niet als een goed ingespeeld team. Wanneer spelers soms ook verzaken in hun taak, onder andere het meeverdedigen, dan wordt het een lastig verhaal. Lukt het Edwin in de Weij alsnog om van Waarde wel een team te smeden, dan kan het nog een interessante competitie worden.

A.s. zaterdag speelt Waarde thuis tegen streekgenoot Vv Wemeldinge, aanvang 15.00 uur.