Yerseke kan titelaspiraties even in de koelkast zetten

YERSEKE - Zaterdag 29 oktober mocht Yerseke het in een uitwedstrijd opnemen tegen RCS uit Oost-Souburg. Na een blessuregolf weer eens een bijna voltallige selectie ter beschikking, waar menig supporter Yerseke kansen gaf om een einde te maken aan de lange ongeslagen reeks van zijn opponent. Beide teams misten twee spelers, Yerseke middenvelder Evert van Houte en Ralph Poleij vanwege een blessure. Ook RCS kon niet beschikken over topschutter Yordi Nijland vanwege vakantie en laatste man Bart Joziasse vanwege een operatie aan de knie. Belangrijk voor Yerseke was dat de topscorer van Zeeland weer startte, namelijk Arjen de Koeijer.

Zoals verwacht barstte de wedstrijd meteen los, geen ruimte voor de gebruikelijke aftastfase waar de thuisploeg wellicht nog aan dacht. Yerseke oogde scherper en creëerde ook kansen op de vroege openingstreffer, de eerste voor Arjen de Koeijer die een voorzet van de zijkant ruim naast het doel schoot. Ook een vrij schop door Arjen Dingemans in de hoek geplaatst werd op fraaie wijze tot corner gebokst door doelman Tim Blind. Na zo'n tien minuten spelen leek de thuisploeg te beseffen dat er vandaag meer werd verwacht, een kopbal van Marlo Janisse op de paal met niet veel later de grootste kans van de wedstrijd. Mervin Niemantsverdriet alleen op weg naar doelman Colin Hout die 'oog in oog' met de aanvaller uitstekend redde met een uitgestoken been. Even later weer de redder op een schot van Nicky van Merrienboer. Daarna kantelde de wedstrijd voor een tweede maal met nu kansen voor Urvin van Hekelen en Arjen de Koeijer. Eerstgenoemde van dichtbij vol op doelman Blind die een hoekschop opleverde maar niet het gewenste resultaat. De beste mogelijk was een indrukwekkende versnelling van 'het fenomeen de Koeijer' die tussen twee verdedigers de sprint aantrok en hun de hielen liet zien, de doelman doorzag het gevaar en verkleinde zijn doel door de voorwaartse waarop de spits koos voor de passeeractie. Ter nauwer nood kreeg tikte Blind de bal een veilige richting op waardoor ook RCS met de schrik vrij kwam. Een eerste helft zonder doelpunten, echter wel het aanzien waard. Na de rust kwam RCS het beste uit startblokken, zelfs zo goed dat een doelpunt niet uit kon blijven. Doelman Hout hield lang stand op vele inzetten van dichtbij maar in de 54e minuut geen houden aan op de kopbal van Mervin Niemantsverdriet, dit op een hoge voorzet van Thomas de Rijke. Na deze 1-0 voorsprong had RCS de wedstrijd in handen en misschien zelfs moeten beslissen, echter knokte Yerseke zich weer terug in de wedstrijd. Niels Poleij met de lage voorzet op de Koeijer die uitstekend binnen trapte, 1-1 en weer het hoop. Niet veel later een uitgestoken hand van verdediger Derk van den Bosch, die als opzettelijk werd bevonden door scheidsrechter Pieter Israel. Vanaf elf meter mocht Yerseke aanleggen voor de 1-2 voorsprong die Arjen Dingemanse voor zijn rekening nam. Met nog 10 minuten op de klok weer de wedstrijd gekanteld en niet voor de laatste maal, RCS scoorde uit en hoekschop via de scrimmage de 2-2 gelijkmaker binnen via Thomas de Rijke, wederom geen houden aan voor doelman Hout op het harde schot van dichtbij. Vlak voor tijd was het Mourad Azzanagui op aangeven van Niemantsverdriet die de uitkomende doelman Hout passeerde het winnende doelpunt binnen schoot, 3-2 eindstand.