Jong Reimerswaal verliest met 5-2

Sport en vereniging

REIMERSWAAL - Maandag 17 oktober speelde Jong Reimerswaal een avondwedstrijd tegen Schouwen-Duiveland O23 op het complex van M.Z.C.'11 te Zierikzee. Coach Eddie Kiesenberg beschikte over 16 spelers die uitkomen in de 3e en 4e klas van het zaterdagvoetbal. Daarentegen kon het trainersduo Robert Mast en Thomas de Ridder veelal spelers uit de 1e en 2e klas selecteren.

DOOR FRANS VAN PAGEE

De wedstrijd: De eerste 20 minuten kwam Jong Reimerswaal vrij goed door. Wel veelal het balbezit voor de thuisspelende ploeg maar toch aan beide zijdes kansen op een treffer. Een bal uit de kluts die met enig fortuin net over belandde op het doelnet van het Reimerswaalse doel. Ook was het Ramon Janson met de lage voorzet op Melchior Coolbergen die zijn inzet achter het standbeen langs naast het doel zag verdwijnen. Armin de Bat met ook een kans die naast ging. In de 24e minuut strafte de Schouwen-Duiveland een foutieve pass op het middenveld af, direct Dylan Adelaar bereikt en goed binnengeschoten. Al vrij snel ontplooide de wedstrijd zich in 'eenrichtingsverkeer'. Op het half uur een vrije trap toegekend aan Jong Reimerswaal vanwege buitenspel, deze te snel genomen met direct balverlies kort op het eigen doel. Voor Ramon Janson een 'koud kunstje' die dat dan ook afstrafte met een laag schot in de hoek. Drie minuten later een puike aanval over de linkerflank met de afgemeten voorzet op de vrijstaande Ramon Janson, die deze 'in één tij' tegendraads tegen de touwen aan schoot, 3-0. In deze fase kwamen de kwaliteitsverschillen bloot te liggen en leek een grote nederlaag zich aan te kondigen. Ook de 4-0 viel enkele minuten later op een prachtige diagonale pass achter de verdediging, Dylan Adelaar met de afronding in de verre bovenhoek. Net voor de rust nog wel een vloeiende tegenaanval van Jong Reimerswaal maar ontbrak de finesse in de eindpass. Tien minuten na de rust was het Jorn Lindenberg die de bal vanaf de achterlijn laag in bracht, waarop Armin de Bat deze hard en onhoudbaar binnen schoot, 4-1. Een lichtpuntje wat ook de wedstrijd veranderde, wel scoorde Dylan Adelaar zijn derde doelpunt door een lage voorzet bij de eerste paal binnen te tikken. De doelpuntenmakers van Schouwen-Duiveland werden gewisseld en zowaar kroop Jong Reimerswaal uit zijn schulp, een puike pass van Ali Gunes op Robin van Bavel die zijn shot net naast zag gaan. Ook kwamen meerdere passes nu wel aan bij de aanvallers. Een geplaatst schot door Pierre Borgo werd uit de kruising gebokst door doelman Dekker. Tien munten voor tijd een uitstekende dieptepass door Matthijs van Liere op Armin de Bat die met een bekeken lob voor de 5-2 tekende. Een prachtige kopbal van Enoch Ekangamene net voorlangs uit een hoekschop genomen door Zakary Deraoui, zorgde bijna nog voor een derde treffer. Zo verloor Jong Reimerswaal terecht, maar was de score in de tweede helft 1-2 in hun voordeel wat toch positief mag worden genoemd. Eindstand 5-2.

Selectie Jong Reimerswaal: Colin Hout, Jorn Lindenberg, Guus de Leeuw (Vv Yerseke), Henk-jan Everse, Zakary Deraoui, Enoch Ekangamene (Sc Waarde), Pierre Borgo, Jeroen Sent, Armin de Bat (Vv Krabbendijke), Steffan van Houte, Myron Sinke, Matthijs van Liere (Vv Kruiningen), Ali Gunes, Jordi Kessels, Robin van Bavel en Wessel in de Weij (Vv Rillandia). Eddie Kiesenberg (coach), Peter Rikkers (assistent scheidsrechter).