ZSC’62 in slotfase langs SC Waarde

WAARDE - Zaterdag 15 oktober kwam het hoogstaande ZSC'62 uit Scharendijke op bezoek in Waarde op 'sportpark Keizershoofd'. Een fysiek sterke tegenstander die strijd om het kampioenschap in de 4e klas B onder de leiding van John Tahapary. De hoofdtrainer kon niet beschikken over zijn aanvoerder Jos Erades door een schouderblessure. Zijn opponent Edwin in de Weij boekte de afgelopen twee wedstrijden zijn eerste twee overwinningen, daarnaast kon hij weer beschikken over twee sterkhouders in de verdediging die een schorsing uitzaten, namelijk Jordy Steketee en Yannick Ekangamene.

De wedstrijd: Al na een paar minuten spelen bracht Robin Provoost ZSC'62 op een 0-1 voorsprong, deze aanvaller maakte vorige week zijn honderdste doelpunt tegen Wemeldinge. Daarnaast zijn 14e treffer in het nog prille seizoen. De thuisploeg pakte deze vroege tegentreffer goed op, door veel inzet met wellicht het vertrouwen van de laatste twee wedstrijden op zak ging het opzoek naar de gelijkmaker. Net voor de rust werd de ijver beloond, schoot Yannick Ekangamene Sc Waarde op gelijke hoogte uit een vrij trap, deze langs de muur met een vervelende stuit in de rechter hoek. Deze bleef staan tot aan de rust waardoor het geloof in een resultaat groeide bij de thuisclub. In de tweede helft veelal het balbezit voor de bezoekers maar echt 'het spel dicteren' bleef achterwege. Zo'n tien minuten voor tijd viel dan toch de 1-2, een hoge pass in het strafschopgebied uitverdedigd maar voor de voeten van Koen Kraaijenbrink die deze buitenkantvoet rechts knap binnen schoot. De opluchting in de hoorbare euforie bij de bezoekers was enorm, misschien ook een teken dat de thuisploeg dichtbij een resultaat zat tegen toch een sterke tegenstander. Daarna koos trainer Edwin in de Weij voor een 'alles of niets offensief' met de inbreng van Jody Tschauki voor Rob Reijtenbach. Ook verdediger Jordy Steketee ging zich meer en meer met de voorwaartse bezighouden, dit pakte niet goed uit. Doordat de organisatie achterin weg viel met ook de aanvallende kwaliteiten bij tegenstander, scoorde Nicky van der Velden tweemaal in de slotfase wat de eindstand op 1-4 bracht. Aanstaande donderdagavond speelt Sc Waarde vriendschappelijk tegen Kapelle 2, komende zaterdag is Waarde vrij van competitie. Op 29 oktober hervat Sc Waarde de competitie in de uitwedstrijd tegen SPS te Poortvliet.