Krabbendijke niet langs gehavend Yerseke

KRABBENDIJKE - Zaterdagmiddag 8 oktober mocht het 'vlaggenschip' van v.v. Yerseke afreizen naar Krabbendijke om het in de derby op te nemen tegen de plaatselijke voetbalvereniging Krabbendijke.

Voor Krabbendijke de tweede derby op rij, vorig weekend werd vrij eenvoudig gewonnen van het naastgelegen Kruiningen. Echter Yerseke is een ander verhaal, heeft vorig jaar laten zien tot de top van de 3e klas A te behoren. Wel kon het niet beschikken over een vijftal basisspelers, topscorer Arjen de Koeijer, Niels Poleij, Robin Burger, Evert van Houte en ook doelman Colin Hout waren niet inzetbaar. Daarentegen Krabbendijke op volle oorlogssterkte, wat voor Yerseke betekende dat de breedte van de selectie zich kon bewijzen.

Al na dertig seconden kreeg Krabbendijke een corner, Ronald Zuidweg met de voorzet die leidde tot het eerste wapenfeit. Deze werd laag ingeschoten waar doelman Wondergem gezien was, maar Ralph Poleij in een verdedigende rol voorkwam een vroege tegentreffer. Yerseke beet van zich af, na zeven minuten spelen was het Jermo Bakker met een schot dat over ging. Even later aanvoerder Danny Weber van Krabbendijke die goed wegdraaide op het middenveld met veel vrijheid voor een aanval, echter deze in een vroeg stadium onreglementair afgestopt. Normaliter een gele kaart maar de arbiter hield deze op zak. Even later uit een vrije trap geraakte Weber de deklat en kwam Yerseke wederom goed weg, wellicht ook door het keeperszicht geen reëel gevaar. Voor Yerseke was er de mogelijkheid via een afstandsschot van Urvin van Hekelen die ook over het doel verdween. Tot in de 22e minuut Yerseke een ingooi kreeg en de bal ver in het vijandelijk strafschopgebied ingebracht, de defensie van Krabbendijke schampte de bal maar viel voor de voeten van Martijn Koole die deze prachtig in de verre hoek ramde. Een doelpunt wat Yerseke in het zadel hielp, een enorme inzet van het bezoekende team in de vele duellen op de grasmat om deze voorsprong te vast te houden. Krabbendijke daarentegen zoekende naar het antwoord. Yerseke gaf nauwelijks nog kansen weg en had even een moment alle ogen gericht op de leidende scheidsrechter, Guus de Leeuw goed weggedraaid op een lage voorzet met wel dan niet de overtreding. Een sanctie bleef uit met slechts een moment voor verzorging van de spits buiten de lijnen. Na rust een ander beeld, Yerseke dat terug werd gedrukt tot op eigen helft. Toch was het Ralph Poleij die een voorzet bij de tweede paal gevaarlijk voorlangs kopte. Na vijf minuten spelen Danny Weber met de voorzet op Jeroen Sent, die bij de tweede paal naast het doel kopte. In de 57e minuut viel de welverdiende gelijkmaker binnengeschoten door Rens Jansen, 1-1 en de wedstrijd weer in evenwicht op het scorebord. Krabbendijke voerde de boventoon in de tweede helft, enkele scrimmages voor doelman Wondergem werden soms wat gelukkig uitverdedigd met succes. Een vrij trap van specialist Weber werd niet benut, ook de spitsen van Krabbendijke kwamen niet uit de verf door goed verdedigend werk van Yerseke. Geen derby waarin het voetbal won, de enorme strijdlust bepaalde dat beiden genoegen moesten nemen met een gelijkspel. Het applaus van ruim 500 toeschouwers volgde dan ook terecht na het laatste fluitsignaal voor beide teams, Yerseke de morele winnaar gezien het moeten missen van meerdere sterkhouders. Krabbendijke dat baalde van deze toch gemiste kans op meer.