Tweede zege op rij voor Sc Waarde

WAARDE - Sc Waarde was afgelopen zaterdag 8 oktober te gast op Sportpark Haestinge in Sint Maartensdijk. Er moest aangetreden worden tegen de plaatselijke trots Sv Smerdiek.

De ambitieuze tegenstander kent deze competitie een wat stroeve start, met slechts 7 punten uit vijf wedstrijden. In de voorbeschouwing op de wedstrijd werd Waarde gezien als een te kloppen tegenstander, deels terecht. De statistieken spraken in het voordeel van de tegenstander dus Waarde kon een zware middag tegemoet zien. Omstreeks 15:00 floot scheidsrechter H. den Hertog voor de eerste maal waarna de wedstrijd aanving, de arbiter overigens speciaal uit de regio Utrecht gekomen om deze wedstrijd te leiden.

Smerdiek kwam met veel drive en passie uit de startblokken, creëerde het eerste half uur onder aanvoering van de 37-jarige routinier Erik van Haaften verschillende kansen, maar verzilverde er niet één. Doelman de Jager had een paar goede reddingen nodig om Smerdiek van scoren af te houden. De zwakte bij de tegenstander leek te liggen in de soms weifelende achterhoede. Ook keeper Thijs Bahlke leek met enkele niet overtuigende interventies ook niet in topvorm te verkeren. Waarde kwam ondanks het gemis van drie sterkhouders Jawad Samiky, Yannick Ekangamene en Jordy Steketee 'van lieverlee' beter in de wedstrijd en scoorde na een half uur spelen door een schuiver van Stefan Dijl. Deze bleef staan tot aan de rust, wat coach Edwin in alle rust de ruimte gaf hoe verder te spelen. Normaal gesproken zou er wat meer ruimte komen er vanuit gaande dat Smerdiek er alles aan zou doen om de gelijkmaker te forceren. Van die ruimte zou Waarde optimaal gebruik kunnen maken met voorin de aanwezige snelheid van Davey Tolhoek en Jody Tschiauke. Nadat Jody eerst nog een uitstekende mogelijkheid om te scoren had overgeschoten, deed Zakary Deraoui dit in de 60e minuut wel waardoor de 0-2 een feit was. Smerdiek vergrootte de druk op het vijandelijke doel zodat een doelpunt niet uit kon blijven. Andreas Vroegop scoorde een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer voor Smerdiek waarna het slotoffensief aanbrak. Deze duurde echter maar tien minuten, in de 85e minuut schoot Ilowa Ekangamene 'koud in het veld' een vrije trap van circa 20 meter in één tij binnen. De sportieve wedstrijd was met een 1-3 tussenstand gespeeld en Smerdiek toonde zich een waardig verliezer. Waarde mocht sinds lange tijd weer eens proeven hoe het is om een uitwedstrijd te winnen, maar kan hier ook niet al te lang bij stil blijven staan. A.s. zaterdag 15 oktober komt namelijk ZSC'62 uit Scharendijke naar 'Sportpark Keizershoofd' te Waarde. Zij verloren tot nu toe alleen uit van Sc Stavenisse met 3-2. Waarde stijgt door deze overwinning naar de tiende positie op de ranglijst.