Afbeelding

Krabbendijke nu wel langs Kruiningen

Sport en vereniging

KRUININGEN - Zaterdag 1 oktober ontving de hoofdmacht van Kruiningen het naastgelegen Krabbendijke op 'De Kruse Mat'. Een tegenstander die kwalitatief wordt gezien als sterker, toch ging Kruiningen de laatste seizoenen vaak met de winst aan de haal.

Al na drie minuten spelen kreeg Kruiningen een corner toegekend, deze had ook al direct verzilverd moeten worden voor een echte derby, zo bleek later. Met name Thomas Paauwe scoort vaak met het hoofd in dit soort situaties, een specialist op het gebied van 'koppen'. Krabbendijke stond goed, nam na zo'n klein kwartier ook het initiatief in de wedstrijd. De eerste bijna kans voor Ronald Zuidweg die net tekort kwam op een voorzet van de zijkant waarna het thuispubliek opgelucht ademhaalde. Vijf minuten later was het een vrije kopbal van Rens Jansen van kortbij op de doelman die deze nog kon pareren. 'Een doelpunt hing in de lucht' zoals men dat aan de zijlijn ervaart, deze viel dan ook in de 25e minuut. Elco Jansen ingespeeld rand strafschopgebied met alle alarmbellen aan het rinkelen, deze koos echter voor de actie buitenom naar de achterlijn waarbij de verdediger hem moest lossen. Alle tijd voor de voorzet op zijn broer Rens Jansen bij de tweede paal die zijn tweede mogelijkheid verzilverde, 0-1. Het derde doelpunt weer al voor de kopsterke middenvelder in de nog prille competitie. En dan drie minuten later een miscommunicatie tussen doelman Mark Koster en verdediger Lars Heijnsdijk, 'tikkie terug' zorgde ervoor dat Krabbendijke al na 28 minuten op rozen zat. Een comfortabele 0-2 voorsprong met ook het betere spel deed de derby geen goed, let wel voor een echte derby. Doelman Lorenzo Hoekman redde nog wel hierna een puik geplaats schot maar de overgebleven corner leverde niets op. Ook na deze kreeg Krabbendijke via schoten van aanvoerder Danny weber met ook Ronald Zuidweg kansen op een ruimere marge nog voor de rust. Na de rust koos hooftrainer Will Raats ervoor om een spits Steffan van Houte in te brengen met ook Yaron Krombeen in de verdediging die terug kwam van een blessure. Hierdoor voor Matthijs van Liere meer ruimte voor een offensieve rol, dit om zo nog iets te forceren voor een eventueel resultaat. Ook dat was hun niet gegeven, op een schot voorlangs na van Myron Sinke en een geblokt schot van Wesley Kuijper. In de 62e minuut een prima aanval van Krabbendijke, Danny Weber met de dieptepass op Elco Jansen die het overzicht behield in de beslissende breedtepass op de maker van hun derde treffer Ronald Zuidweg. Keurig achter de bal gebleven en deze in het dak van doel geschoten doordat doelman Koster uit positie was gespeeld, 0-3. Invaller Pierre Borgo bracht enige minuten later de andere invaller Chris-Jan Jansen in stelling maar zijn inzet werd tenietgedaan door doelman Koster. In blessuretijd viel ook nog de 0-4, Elco Jansen met zijn derde assist van de middag op ditmaal Armin de Bat die doelman Koster passeerde en de bal in het lege doel plaatste. Na een goede start van Kruiningen even weer met beide benen op de grond, Krabbendijke mag zich op gaan maken voor de volgende derby. Zij spelen komend weekend thuis tegen Yerseke die nog geen puntverlies leden. Kruiningen mag op bezoek bij R.C.S. die ook al hun wedstrijden wist te winnen.