Afbeelding

SSC de Poel

Sport en vereniging

KAPELLE - In Wilrijk (België) werd zaterdag de finale van de Belgische Frans Claes competitie gereden. De acht jeugdleden van SSC de Poel behaalden er twee zilveren plakken.

Voor Mats Boender, met flink wat internationale ervaring, was een eerst plek in de competitie helaas niet meer haalbaar. Hij won de sprint, evenals de B-finale van de inline met ruime voorsprong. In beide races van de marathon startte hij super en reed het eerste deel op kop van het peloton. Helaas kon hij op het zeer technische parcours de kop net niet vasthouden tot het einde en moest hij de winnaar van de competitie, Quinten Callaert uit Mechelen, nipt voor laten gaan.

Resultaat: een zilveren plak voor Mats na drie dagen competitie. Seppe Morias uit Heverlee werd derde van deze grote poule leeftijdsgenoten.

Ook Jerom Rentmeester uit 's Heerenhoek heeft de hele competitie meegereden. Zijn start was niet zo best, maar met zowel in de inline als in de marathon een tweede plaats, behield hij de tweede plaats in de competitie. Lars Vermue en diens tweelingbroer Wout Vermue werden vierde en vijfde; een mooie prestatie voor de broers die pas dit jaar zijn gaan skeeleren!

Remke van Rijs, Rudolf Maljaars en Nynke van Rijs (allen uit Kapelle) reden voor het eerst in België. Zij hadden nog geen internationale ervaring en konden ze niet meestrijden voor het klassement. Het hoogst haalbare was dus de dag-overwinning. Rudolf stond net naast het podium met een vierde plek, Remke werd vijfde en Nynke achtste.

Veerle van der Vlugt uit Bergen op Zoom reed goed in haar tweede internationale wedstrijd maar belandde helaas net naast het podium.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief