Afbeelding

Meestoof Kapelle opent haar deuren

Algemeen

KAPELLE - Open Monumentendag is een van de grootste Nederlandse culturele evenementen en werd in Nederland geïntroduceerd in 1987. Komend weekend 10 en 11 september worden monumenten gratis voor het publiek opengesteld, om zo de publieke belangstelling voor monumenten en het draagvlak voor monumentenzorg te vergroten.

Rijksmonument Meestoof de Nijverheid te Kapelle doet voor de 4e keer mee aan deze openstelling. De eerste keer was voor de transformatie en restauratie in 2012, en mede dankzij steun van de Provincie Zeeland is het behoud van de Meestoof een geslaagd project.

De meestoof heeft een rijke geschiedenis voor wat betreft het gebruik en de werk- en woonbestemmingen. Het gehele gebouw is dit jaar weer in gebruik genomen en daarmee zijn de functies van bedrijvigheid en wonen behouden, zij het in een ander tijdperk.

Het gebouw doet zijn naam 'De Nijverheid' zeker eer aan.

In de gerestaureerde meekrapstoof te Kapelle kan u middels een rondgang kennismaken met de (energiezuinige ) bouw, restauratie en diverse details van het gebouw, haar verleden en haar functies. De huidige bewoonster Ineke Nijssen en achterkleindochter van de oprichter zal hierbij haar persoonlijke ervaringen met u delen.

Meestoof de Nijverheid aan de Ooststraat 47 te Kapelle is te bezoeken op zaterdag 10 september van 10 tot 17 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief