Afbeelding

Wandelevenement Kapelle

Algemeen

KAPELLE - Om de herinnering aan de meidagen van 1940 levendig te houden organiseert Stichting Franse Slag Mars op zaterdag 21 mei voor de derde keer het wandelevenement De Franse Slag Mars. Start en finish is in Dorpshuis De Vroone.

De dag staat bol van verschillende activiteiten. Ten eerste de wandelingen, welke voeren langs plaatsen waar in de meidagen van 1940 strijd is geleverd tussen Franse en Duitse troepen.

Afstanden 7-17-25-31 en 39 km. Startbureau sluit om 17.00 uur. Alle routes lopen langs de Franse Militaire begraafplaats met monument en namenwand. De langste afstanden passeren het Franse Monument bij de Postbrug.

De wandeldag start om 07.30 uur.

Om 09.30 uur vindt de officiële opening plaats door Burgemeester Anton Stapelkamp en de kinderburgemeester Tessa van Oosten.

Tijdens de opening zal een colonne militaire voertuigen waaronder tanks, Franse militairen in historische uniformen en over vliegende historische vliegtuigen deelnemen. De organisatie hiervan wordt verzorgd door Oorlogsmuseum Vitality.

Na de opening zal de militaire colonne vanaf de Vroone een defilé maken door Kapelle. Show korps Jonge Kracht zorgt hierbij voor de muzikale begeleiding. De colonne zal ca. 10.45 terug zijn in het militaire kamp aan de Vroonlandseweg.

Route van het defilé: Vroonlandseweg, Lange Meet, CD Vereekestraat, Biezelingsestraat, Kerkplein, van der Biltlaan, Stationsstraat, Biezelingsestraat, Cederlaan, Vroonlandseweg.

's Middags van 13.30 tot 15.30 uur worden de wandelaars feestelijk ingehaald door het Harmonie Ons Genoegen. Bij mooi weer op het plantsoen bij de Vroone, bij minder weer binnen.

Oorlogsmuseum

Aan het wandelparkoers is bij Oorlogsmuseum Vitality Vroonlandeweg 60 is een groot militair kamp ingericht met meer dan 30 voertuigen waaronder tanks. Er vinden allerlei activiteiten plaats, o.a. de vertoning van de film 'De Franse Slag in Zeeland' over de Franse gevechten in de meidagen van 1940. Nederlandse en Franse re-enactinggroepen zullen demonstraties geven.

Kinderen kunnen in het technisch paviljoen met sein en telefoons berichten versturen. Er zullen historische vliegtuigen overvliegen. Het museum is op donderdag 19 mei geopend van 09.00 tot 15.00 en 20 mei van 09.00 tot 17.00 en op zaterdag 21 mei van 10.00 tot 17.00. Het museum leidt u door de oorlogsjaren van 1940 tot 1945 heen en is interessant voor jong en oud.

Meer informatie vindt U op www.franseslagkapelle.nl en www.oorlogsmuseumvitality.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief