Kansloos Krabbendijke verliest van Serooskerke

KRABBENDIJKE - Krabbendijke stond na 90 minuten spelen weer eens met lege handen. Na drie winstpartijen op rij moest de equipe van John de Frel deze keer het hoofd buigen voor de koploper die voor het zicht achteloos met 3-0 victorie kraaide.

Voor de toeschouwers was er vooral in de eerste helft weinig te genieten. Dat Serooskerke en Krabbendijke dit seizoen samen al 72 keer het net hadden gevonden was vandaag niet te zien. Serooskerke had de bal, Krabbendijke verdedigde met man en macht en deed dit in de eerste helft voortreffelijk. Kansen werden door beide teams niet weggegeven en zo ontspon zich vooral een gevecht tussen de midden en voorste linie van Serooskerke en de middelste en achtersten van Krabbendijke. De eerste poging die tussen de palen belande was van Krabbendijke rechtsback Jordi van Koeveringe. Na een kluts uit een corner kreeg hij de bal voor zijn voeten maar zijn inzet werd door de verdediger die bij de paal stond van de lijn gehaald. Zoals gezegd, Seroos de betere ploeg maar toch duurde het tot in de blessure tijd van de eerste helft alvorens zij de eerste kans kregen. Na ook een klutssituatie voor de goal schoot de spits van dichtbij huizenhoog over. Hierdoor werd de rust door Krabbendijke gehaald met 0-0.

Doel van Krabbendijke in de 2e helft was om verdedigend net zo sterk te blijven maar aan de bal toch te gaan proberen wat meer te gaan voetballen. Serooskerke speelde hun spel zoals het dat de eerste helft ook deed, collectief aanvallen en bij balverlies continu met twee man druk op elke bal die door Krabbendijke werd gespeeld. Na 53 minuten het mooiste moment van de wedstrijd. Doelman Hoekman bokste de bal na een corner uit zijn strafschopgebied maar aan de rand van deze stond Maikel Simonse van Serooskerke klaar om deze met buitenkantje rechts snoeihard en direct uit de lucht via de binnenkant van de paal binnen te volleren. Een schitterende goal maar wel een domper voor Krabbendijke. In deze fase probeerde Seroos de wedstrijd te beslissen en een schot in de lange hoek waren zij ook gevaarlijk maar Hoekman lag in de weg. In de 58e minuut een heel makkelijk gegeven strafschop voor Serooskerke. Spits Wattel werd aangetikt in de 16, nam nog twee passen en besloot toen pas te gaan liggen. Een slecht theaterstukje wat hem wel een penalty opleverde. Hij schoot hem zelf onberispelijk binnen en zorgde zo voor de 2-0. Zo was Krabbendijke met nog een half uur te spelen eigenlijk al verslagen al probeerde het team het nog wel. Steeds vaker werd de helft van Serooskerke opgezocht, wat deze overigens prima vond, maar kansen konden maar niet gecreëerd worden. De Krabbendijke voorwaartsen zaten in de spreekwoordelijke tas van de Seroos defensie. Aan de andere kant had Serooskerke dit keer wel een penalty moeten krijgen toen doelman Hoekman een zuivere overtreding beging op spits Wattel, maar scheidsrechter Simonse stond, zoals hij ook toegaf, veel te ver van de situatie om deze correct te beoordelen. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde. In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte Sil Riemens ook nog de wat geflatteerde 3-0.