Yerseke niet langs Walcheren door gelijkspel

YERSEKE - Zaterdag 5 december nam Yerseke het op tegen Walcheren in Vlissingen. Beide teams op jacht naar de koppositie in de 3e klas A, zo niet de aansluiting op Arnemuiden en koploper Serooskerke. Yerseke nagenoeg compleet, daarentegen kon het 'trainersduo' Rene van Herpen en Kevin Hollander niet beschikken over hun topscorer Steve Schalkwijk vanwege een schorsing. Van Herpen gaf voor de wedstrijd te kennen het woord 'assistent' niet te gebruiken, ziet zijn compagnon Kevin Hollander als een gelijke.

Het eerste kwartier aan beide zijdes de concentratie maar geen echte kansen. Na twintig minuten spelen voor eerst elk een mogelijkheid op de openingstreffer via Arjen de Koeijer en Bart Chermin, echter geen doelpunt. Daarna gooide Yerseke de schroom volledig van zich af, volgde al snel weer een schietkans voor de Koeijer die voorlangs werd geschoten. De volgende aanval was het dan wel raak, Xander van der Poel met de hoge voorzet tot bij de tweede paal en binnen gekopt door Arjen de Koeijer. Een sterke fase brak aan en de druk werd opgevoerd, om een eventuele tweede treffer te bewerkstelligen. Walcheren wankelde maar de verdediging hield stand, zo ook op een corner genomen door Evert van Houte. Arjen de Koeijer met de controle op de borst met daarop het schot dat in het zijnet belandde. Toch kwam Walcheren terug in de wedstrijd door met name hun aanvoerder Mark van der Eijk. Een enorme inzet gepaard met de nodige kwaliteiten voor de nog 23 jarige speler bracht de wedstrijd weer in evenwicht. Uit een toegekende vrije trap die scherp werd ingebracht raakte Yerseke de bal met de hand, waarop de scheidsrechter naar de penaltystip wees. Opzettelijk zo oordeelde scheidsrechter J.A.G. Kense waarop Mark van der Eijk de gelijkmaker onberispelijk binnen schoot, 1-1. Twee minuten voor de rust leek Xander van der Poel Yerseke weer op een voorsprong te zetten, maar redde verdediger Renaldo Jacobs op de doellijn. Na de rust voerde Yerseke het tempo op en leidde dit een mooie kop-kans voor de spits. Xander van der Poel met een afgemeten voorzet, waarop de Koeijer net over de lat kopte. Kort op deze veroverde Evert van Houte de bal op het middenveld met veel ruimte voor zich. In het strafschopgebied afgelegd op Jari Christiaanse maar zijn schot verdween naast het doel. Walcheren beet regelmatig van zich af, wat op het uur voor hun drie corners opleverde. De laatste net over het doel gekopt door weer van der Eijk. Vele mogelijkheden voor Yerseke, maar steeds was het doelman Jochem Sanders die een tegendoelpunt voorkwam. Een kwartier voor tijd veel ruimte voor aanvaller Bart Chermin die het maar eens van afstand probeerde. Een schitterend dalend schot tegen de binnenkant van de paal miste net dat kleine beetje geluk. Ook van der Eijk nog met een hard schot over. Drie minuten voor tijd leek alsnog de beslissing te vallen. Uit een snelle ingooi door van Hekelen op Niels Poleij die de bal direct laag inbracht tot bij de Koeijer. Van dichtbij was het wederom Sanders die redde met het been. Ook van der Poel miste de rebound, waardoor beiden een punt verdienden.