Kommetje Snerttocht

Sport en vereniging

SINT-MAARTENSDIJK - Wandelsportvereniging Oosterscheldestappers houdt voor de 5e keer de Kommetje Snerttocht Smerdiek op zaterdag 12 december.

Om de leefbaarheid in het dorp te verstevigen wordt deze wandeltocht gelopen. Het bestuur van de Oosterscheldestappers hoopt dat er veel deelnemers van de diverse verenigingen deelnemen. De wandelaars hebben de keuze uit 4 afstanden, namelijk: 5/7, 5/15 of 25 kilometer. Gestart wordt vanuit hotel KOM, Markt, Sint-Maartensdijk voor een ommetje of rondje Smerdiek.

De 15 en 25 kilometer is meer bedoeld voor de geoefende wandelaar en de 5 en 7,5 kilometer is geschikter voor de jeugdige of de recreatieve wandelaar. De routes laten de mooiste plekjes zien in en rondom Smerdiek. De diverse afstanden die gelopen moeten worden, zijn met blauwe pijlen aangegeven en bij de start krijgt men ook nog een routebeschrijving. Gewandeld wordt er over grotendeels verharde wegen, maar ook langs de natuurgebieden in de Pluimpot. De starttijden zijn: 5 km: 11.00 uur tot 14.30 uur; 7,5 km: 11.00 uur tot 14.00 uur; 15 km.: 09.30 uur tot 13.00 uur; 25 km.: 09.30 uur tot 11.00 uur.

Het startbureau is vanaf 09.00 uur tot 14.00 uur open voor het inschrijven van de wandelaars en de sluitingstijd is om 17.00 uur. Halverwege is er een rust en controleplaats ingericht bij restaurant Smaek aan de Gorishoeksedijk. Hier wordt warme chocomel aangeboden door de eigenaar en kan men verder nog een drankje of broodje kopen. Bovendien kunnen de wandelaars nog even gebruik maken van diverse spelletjes om het rusten aangenaam door te komen. Bij terugkomst in hotel KOM staat er voor iedere wandelaar een kop heerlijke snert klaar van de plaatselijke slager. Daarna kan men nog wat gezellig samenzijn en napraten over het verloop van deze snerttocht. De Oosterscheldestappers heet een ieder van harte welkom op zaterdag 12 december in hotel KOM bij de start.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief