Afbeelding

Yerseke wacht twee belangrijke duels na 6-2 overwinning

Sport en vereniging

YERSEKE - Zaterdag 28 december speelde Yerseke in speelronde 11 tegen de hekkensluiter van de 3e klas A district Zuid 1. MZVC speelde de week ervoor tegen Kapelle gelijk met 1-1 en pakte daardoor het enige punt tot nu toe. Wel maakten ze het menig tegenstander moeilijk en zat het de ploeg van hoofdtrainer Ron Amperse niet mee.

Een aantal keer de voorsprong weggegeven in het laatste gedeelte van de wedstrijd. Yerseke gewaarschuwd, ook zij kwamen niet langs Kruiningen die er in de laatste seconde er een gelijkspel uit sleepte. Nu punten verspelen en de eventuele aspiraties om mee te doen voor het kampioenschap zijn ver weg.

De wedstrijd: Meteen een hoog tempo in het spel door de bal rond te spelen, maar echte grote bleven uit in het eerste kwartier doordat MZVC veel energie stak in het verdedigen. Op het kwartier een mooie kans voor verdediger Arjen Dingemanse die deze naast kopte. Twee minuten later middenvelder Niels Poleij met een schot net naast uit een corner. De grootste mogelijkheid viel kort hierop, Xander van der Poel ongrijpbaar voor geheel MZVC passeerde en trok de bal voor exact op het maat tot bij Urvin van Hekelen die deze voorlangs kopte. MZVC loerde op de counter met hun diepste man voorin Patrick Joossens. Ook hij kreeg de eerste mogelijkheid uit een lange pass, zijn inzet miste kracht in het schot en bleek een vangballetje voor de doelman. Toch leek het weer de topscorer te zijn die de score opende op een steekpass van middenvelder Jari Christiaanse, omspeelde doelman Pelle van Bremen maar zijn inzet werd nog tot corner verwerkt door een verdedigende actie van Jimmy van Zweden. Vijf minuten later een vrije trap gegeven door arbiter R. Simon op zo'n 20 meter van het doel voor Yerseke. Arjen Dingemanse met een hard laag schot in de linkerhoek en raak, 1-0. Twee minuten later was het dan toch Patrick Joossens op een crosspass achter de verdediging gelegd en deze met een fraaie boogbal doelman Lindenberg verschalkte, 1-1. Weer al het werk hiervoor te niet gedaan en op zoek naar weer de voorsprong. Door goed druk veroverde Niels Poleij de bal en in de omschakeling bereikte hij met een fraaie pass zijn spits. Deze keer snel geschoten in de verre hoek en doelman van Bremen kon weer vissen, 2-1. Een minuut voor rust sloeg aanvaller Joossens weer toe op aangeven van Ferhan Topal maakte hij in de korte hoek de 2-2. Een eerste helft waarin Yerseke vele kansen creëerde maar achterin te veel weg gaf. Net na rust nam Yerseke weer de leiding in de wedstrijd door één van de mooiste aanvallen van het seizoen tot nu toe, met van Hekelen, van der Poel en de Koeijer het aanvalstrio in de hoofdrol. Inspelen en door bewegen met uitblinker van der Poel als aangever perfect met de binnenkant-voet in de touwen gewerkt door de Koeijer, 3-2. Yerseke op zoek naar een ruimere marge en MZVC bleef het proberen via veelal Joossens. Pas 8 minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist door treffers van de Koeijer en en twee maal Jari Christiaanse. De 6-2 eindstand was terecht, maar M.Z.V.C. bleef lang in de wedstrijd. Volgende week Walcheren uit die op de derde plaats staan en de week erna mag Yerseke het opnemen tegen Arnemuiden.