Afbeelding

Tweede team Tovaal meteen succesvol in eerste duel

Sport en vereniging

GOES - Door de sterke groei van het aantal seniorleden startte de Goese Rugbyclub Tovaal aan het begin van dit seizoen met een tweede team.

Het team werd niet ingeschreven in de competitie, maar gedurende het seizoen wordt een zestal wedstrijden gepland tegen leuke tegenstanders, bij wie de derde helft ook een belangrijke plaats inneemt. Het tweede team van Tovaal bestaat uit een aantal oudgedienden, maar herbergt ook een aantal vaders van jeugdleden, die enthousiast geworden zijn door de ervaringen van hun zonen. Ook het recent in Engeland gespeeld WK heeft sterk bijgedragen aan de groei van het aantal rugbyers in Goes.

Afgelopen zaterdag speelde het team tegen Empy Brains, een bijzondere combinatie van veteranen van het Nederlandse RC Emmen en het Engelse Braintree RFC. Tovaal zegevierde in het allereerste duel met 7-5. Sander Verheul maakte een eerder opgelopen achterstand ongedaan en Egon Geeratz zorgde met een conversion voor de latere 7-5 winst.

Na afloop van het duel werden de gasten in het clubhuis van Tovaal onthaald op oesters en een warme maaltijd en volgde er een geslaagde derde helft. De return in Engeland is ook al vastgesteld. Een van de spelers van Braintree RFC hoopt op 4 september volgend jaar zijn vijftigste verjaardag te vieren en wil die gebeurtenis extra cachet geven met een rugbywedstrijd tegen Tovaal. De Goese rugbyers werken daar graag aan mee. Voor informatie over het tweede team van de Goese Rugbyclub Tovaal kan men een mail sturen naar 2eteam@tovaal.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief