Jong Reimerswaal imponeert opnieuw tegen JVOZ A1

REIMERSWAAL - Op maandag 16 november speelde Jong Reimerswaal tegen de A-junioren van J.V.O.Z. (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland). Ditmaal op ‘sportpark Zijpe’ van de plaatselijke voetbalvereniging Hansweertse Boys.

Vorig jaar stonden deze ook tegenover elkaar, maar nu aan beide zijdes gewijzigde selecties. Een fantastische wedstrijd, waarin Jong Reimerswaal een 0-3 ruststand omboog in een 4-3 overwinning. Doelpunten van Reimerswaal destijds gemaakt door Xander van der Poel (2x), Armin de Bat en de winnende treffer kwam op naam van Matthijs van Liere. Kon Reimerswaal dit kunstje va weleer herhalen of namen de talenten uit Zeeland revanche.

De wedstrijd

Onder de leiding van coach Eddie Kiesenberg en leider Adriaan van de Plasse, startte Reimerswaal brutaler dan in de eerder aangegeven wedstrijd. Veelal op de helft van J.V.O.Z. de bal in hoog tempo rondspelende leidde dit in de eerste tien minuten tot drie schietkansen. Xander van der Poel, Jari Christiaanse en ook Armin de Bat waren al dicht bij het openingsdoelpunt. Na dertien minuten spelen probeerde Claude de Smit het maar eens van afstand, zijn schot van richting veranderd viel met enig fortuin in de andere hoek, 0-1. Een tegenvaller, zeker gezien de afstand had doelman Lindenberg deze gepareerd. Reimerswaal bleef druk zetten op vele posities, Xander van der Poel was met name in de eerste helft een plaag voor de tegenstander. Passeerde alsof ze er niet stonden maar steeds ontbrak het aan de afronding. Op het middenveld met Ali Gunes, Ely Engo en Jari Christiaanse was Reimerswaal de bovenliggende partij.

Een doelpunt kon niet uitblijven en viel dan ook uit een terecht gegeven strafschop. Jari Christiaanse door het hart van de verdediging aangespeeld, waarop deze alleen op de keeper leek af te stevenen. Aan de noodrem getrokken, waardoor scheidsrechter G.J. de Pater niets anders kon dan de strafschop geven. Waarde-speler Ely Engo achter de bal en schoot de gelijkmaker beheerst binnen, 1-1. De bezoekers kwamen naar mate de wedstrijd volgde beter in hun spel, maar creëerden geen echte kansen. Kort voor rust moest doelman Lindenberg nog wel even aan werk op wederom een hard schot, maar deze geen probleem voor de doelman die het laatste jaar een enorme vooruitgang boekt. De bekroning van een goede eerste helft leek nog voor de rust te vallen. Jari Christiaanse veroverde de bal en passte meteen op de al vertrokken Armin de Bat. De doelman anticipeerde goed en voorkwam een grote kans op de 2-1 voorsprong. De tweede helft was beduidend minder, maar de meeste kansen waren wederom voor Reimerswaal.

Een lager tempo, ook ietwat teruggetrokken en meer ruimte voor de tegenstander om het balletje te laten rondspelen. Dit leidde tien minuten na rust tot een hoekschop en jawel deze werd fraai binnen gekopt door weer Claude de Smit, over rendement gesproken. Toch waren er geweldige acties op het veld voor de kleine 100 toeschouwers, met name Ali Gunes leed bijna geen balverlies. De beste man van veld Ely Engo die niet van de bal was te krijgen. Kansen voor Guus de Leeuw, Armin de Bat en nog anderen. Uiteindelijk kwam Reimerswaal weer op gelijke hoogte door goed anticiperen van Jeroen Sent op een verdedigende kopbal, vervolgens op maat Armin de Bat bereikte met zijn voorzet en hem koppend in de touwen werkte. In de slotfase had Reimerswaal de wedstrijd nog kunnen beslissen, maar verzuimde dit.