‘Stationsderby’ eindigt in een gelijkspel

KRUININGEN - Yerseke, stond afgelopen zaterdag 14 november op het programma in de 3e klas A. Kruiningen bewees in eerdere derby's zich goed te kunnen onderscheiden. Gewonnen werd van Krabbendijke en Kapelle met beide cijfers, namelijk 3-2.

Ook een bijkomstigheid was dat Kruiningen voor de derde keer tegen een oud-hoofdtrainer uitkwam. En wat bleek, ook deze twee moesten het onderspit delven tegen Kruiningen. Adriaan Nieuwenhuijse en Nick Corré respectievelijk hoofdtrainer van 's-Heer Arendskerke en Veere gingen ten onder tegen Kruiningen. Yerseke daarentegen won van Kapelle en speelde gelijk tegen Krabbendijke in zijn twee derby's. Op voorhand voor beiden een moeilijke wedstrijd, mede doordat de 'stationsderby' leeft onder de supporters en de spelers.

De wedstrijd

Het eerste kwartier was licht voor Yerseke, maar tot echte grote mogelijkheden leidde dit niet. Toch was het Yaron Krombeen die de 1-0 op de schoen had uit een scrimmage voor het doel, echter Urvin van Hekelen wist zijn inzet van de doellijn weg te werken. Kruiningen kreeg een aantal vrije trappen toegekend voor overtredingen achterin bij Yerseke, waardoor ze de bal in 'de box' konden brengen. Tot echt gevaar leidde dit niet. Daarna een mooie aanval van Yerseke, Xander van der Poel legt terug op Mark Goeman met de lage voorzet op Arjen de Koeijer. Afeglegd op de mee opgekomen Frank Bakker die hard over schoot. Het moeilijkste moment voor scheidsrechter J.A. de Jong volgde na een verkeerde kopbal in de defensie bij de thuisploeg. Arjen de Koeijer altijd alert op dit soort momenten alleen op doelman Mark Koster af die lang blijf staan. De spits op snelheid dribbelende langs deze, waarop de doelman hem een halt toeriep. Wel of niet contact, de bal werd niet gespeeld en de spits kwam ten val door contact, zo werd achteraf door de doelman bevestigd. Er volgde geen sanctie en dus werd er door gespeeld. Frank Bakker kon de bal nog binnenhouden na de val van de twee duellerende vooraf genoemd. Deze weer ingebracht op Xander van der Poel die deze grote mogelijkheid voorlangs schoot. Een ruststand van 0-0 op een zwaar veld gaf de bezoekers wantrouwen in een overwinning. Zoals je in een derby vaak ziet, is het voetbal minder en de inzet om maar niet te verliezen hoog. Dat kwam ook deze middag weer maar eens uit op enkele spelers na. In de tweede helft was het met name Xander van der Poel die zijn tegenstanders de baas was. Dit gaf de topscorer enkele mogelijkheden, ook hij miste deze mede door goed keeperswerk van doelman Koster. In de 67e minuut was het dan wel raak, van der Poel ontsnapt aan zijn tegenstander met daaropvolgend de lage voorzet op de Koeijer. Deze keer onverwachts de felle overstap en hij liet de bal lopen voor de inkomende Urvin van Hekelen, hard met de binnenkant en de doelman kansloos. Yerseke creëerde na de 0-1 nog enkele mogelijkheden door een ontketende van der Poel en zo leek Yerseke de overwinning naar zich toe te trekken. In de 89e minuut een hoge voorzet van Robin Krijger op Thomas Paauwe die deze laatste mogelijkheid niet verzilverde, zo dacht men. Diep in blessuretijd de vrije trap voor Kruiningen, Wouter Veerhoek zijn schot van richting verandert vloog in de andere hoek, 1-1 eindstand. Na de aftrap volgde direct het eindsignaal. Een derby zoals verwacht!