Walcheren steelt de punten van Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Krabbendijke begon voortvarend aan de wedstrijd. De eerste beste mogelijkheid van de wedstrijd werd namelijk gelijk benut.

Elco Jansen passeerde op de zijkant twee mensen en vuurde op de keeper. Deze bracht redding maar moest wel een rebound toestaan die door Ronald Zuidweg tegen de touwen werd geschoten. Na vijf minuten dus al een 1-0 voorsprong. Zo scherp als een mes ging Krabbendijke door met zoeken naar de tweede treffer. Na een schot van Elco Jansen, gepakt door de keeper was Ronald Zuidweg die in de vijandelijke zestien twee tegenstanders dacht te passeren maar door één van deze twee werd aangetikt. Iedereen, zelfs Walcheren, dacht aan een penalty maar scheidsrechter Van Vreeswijk was de enige op het sportpark die dit anders beoordeelde. Geen strafschop dus. In de 25e minuut een corner van Jeroen Sent, Walcheren dat de bal niet lekker weg kon werken en vanaf randje 16 schoot Danny Weber de bal via een verdediger achter de kansloze doelman. Zo was het dus alsnog 2-0. Tot dit moment had Walcheren nog geen kans gehad echter vocht het zich na de achterstand weer knap terug in de wedstrijd. Via een prima combinatie verdween de bal in de 30e minuut via een Krabbendijks been en doelman Hoekman in het doel en zo vond Walcheren weer de aansluiting. In de 38e minuut de enige fout in de defensie van Krabbendijke vandaag waar topschutter Steve Schalkwijk dankbaar gebruik van maakte en de gelijkmaker liet aantekenen. Vlak voor rust een wederom zeer dubieuze beslissing van de leidsman. Binnen 5 seconden beging Walcheren zeker 3 overtredingen op het middenveld, tot drie keer toe bestrafte hij dit niet en Walcheren kon vrij doorlopen naar de doelman. Een buitenkansje voor Steve Schalkwijk waar hij wel raad mee wist.

In de tweede helft werd de druk vol opgevoerd op het doel van de uitblinkende Walcheren goalie. Tal van mogelijkheden werden er gecreëerd maar het zat Krabbendijke in deze helft niet mee. Elco Jansen zag een schot naast gaan, één worden geblokt en nog één worden gepareerd door de keeper. Ook toen hij de bal teruglegde op de inglijdende Armin de Bat ging de bal via een been van een verdediger en de hand van de keeper weer niet in het doel. Hierna weer een kans voor de bat maar de bal stuiterde via de hand van de keeper en de onderkant van de lat weer terug het veld in. In de slotfase de lange Jeroen Bakx erbij in de spits en voor zover dit nog kon nog meer druk op het doel van de tegenstander. Een kopbal van Rens Jansen uit één van de ongeveer vijftien corners die Krabbendijke kreeg ging een meter naast. Elco Jansen soleerde weer eens langs meerdere tegenstanders, werd uit balans gebracht maar besloot al vallend toch te schieten. De bal ging via de buitenkant van de paal naast, maar wanneer hij niet had geschoten had hij zeker een penalty gehad. Hierna frommelde Rens Jansen zich door het hart van de defensie maar weer lag de doelman in de weg. In de 90e minuut de laatste mogelijkheid op de gelijkmaker maar een vrije trap van Danny Weber scheerde rakelings langs de verkeerde kant van de kruising. Zo bleef het bij 2-3.