Afbeelding

Yerseke wint moeizaam van Domburg

Sport en vereniging

YERSEKE - Afgelopen zaterdag 7 november ging de tweede periode van start, en wel in een thuiswedstrijd. Wederom een nieuwe kans op een prijs, die eventueel tot promotie zou kunnen leiden in de nacompetitie. Het ervaren Domburg tegenover het nog jonge talentvolle Yerseke, bleek nog een zware klus te zijn achteraf. De gemiddelde leeftijd met een verschil van ongeveer tien jaar gaf de supporters vooraf veel vertrouwen.

Een fel Yerseke keek na drie minuten spelen al tegen een 0-1 achterstand aan. Door achterin niet alert genoeg te zijn op 'jawel' de gevaarlijkste man voorin bij Domburg Chiel Maranus, kreeg Yerseke de rekening gepresenteerd. De lange pass op hem met de controle, kapte zijn tegenstander uit, waarna hij zich ongehinderd naar een betere schietpositie kon dribbelen. Hard in de korte hoek en raak! Yerseke schroefde het tempo nog maar eens op en achterin werden de nodige aanwijzingen opgevolgd. Vele kansen volgden en de druk nam toe op doel van Domburg. Vaak met Urvin van Hekelen in een hoofdrol zo ook in de 10e minuut. De bal teruggelegd uit het strafschopgebied door Arjen de Koeijer waarna van Hekelen koos voor de actie naar de achterlijn. Teruggelegd op de inkomende Niels Poleij die de bal beheerst met de binnenkant hard in de korte hoek schoot. De gelijkmaker gaf dan ook meteen weer het vertrouwen, maar het vizier bij de spits stond nog niet scherp. En dan toch weer even een moeilijk moment in de 23e minuut. Spelmaker Martijn Minderhoud bereikte met een dieptepass weer Chiel Maranus en mocht aanleggen voor het schot. Deze keer uit een iets moeilijkere hoek, maar een uitstekende redding van doelman Lindenberg voorkwam de 1-2. Vijf minuten later leek de Koeijer op doelman Jacco Leijdekkers af te stevenen, waarop er aan de noodrem werd getrokken met als gevolg een vrije trap. Evert van Houte achter de bal en zoekende naar zijn kopsterke spits, echter kon deze net niet bij de bal. Door zijn aanwezigheid een rekende doelman Leijdekkers erop dat hij deze de bal tegendraads zou in koppen, maar tot zijn verbazing viel de bal zonder geraakt te worden in de verre hoek. Een aangename bijkomstigheid en de 2-1 voorsprong. Dat het bij deze stand bleef tot aan de rust was verassend gezien het aantal mogelijkheden, mede gezien het balbezit op de helft van Domburg. Zo op de valreep van de eerste helft een fantastische aanname van technicus van Houte die in deze zijn tegenstander passeerde op een Bergkamp-achtige wijze met daarop een uitstekende steekpass op de Koeijer. Helaas voor hem niet zijn middag en ontbrak alleen de bekroning van de actie vooraf. Ook na de rust hetzelfde beeld, tot in de 64e minuut werd gefloten voor een duwen in de rug. Specialist Martijn Minderhoud achter de bal en de 2-2 werd al aangekondigd door de doelman Leijdekkers bij de verslaggever ter plaatse. 'Noteer alvast maar' en de reporter kon aan de slag, een fantastische knal onder lat en weer op gelijke hoogte. Toch wist Yerseke de winst nog naar zich toe te trekken doordat van Hekelen niet te stoppen was. In de diepte weggestuurd en niet meer bij te benen, ook de afronding na de lange dribbel mocht er wezen. Laag in de verre hoek en de 3-2 werd over de streep getrokken.