Afbeelding

Filius maakt lekkerste roomboteramandelstaaf van Zeeland

Bedrijvig Nieuws

YERSEKE – Filius, De Echte Bakker in Yerseke heeft de derde prijs gewonnen bij de landelijke Roomboter Amandelstavencompetitie van het Echte Bakkersgilde. Daarmee is hij de beste van Zeeland. U bent van harte welkom om de prijswinnende lekkernij gratis te proeven.

Voorgaande jaren zat Wouter Vroonland, eigenaar van Filius, al dicht bij de top en nu valt hij daadwerkelijk in de prijzen. ‘Goede roomboteramandelstaaf maken is mijn favoriete werk in de bakkerij.’ Deze seizoensproducten maken bakkers niet het hele jaar door, dus dat oefenen ze eerst. ‘Vooral de finale was spannend, omdat de staaf onaangekondigd uit de winkel werd gehaald.’ Maar ze lagen er tiptop bij. ‘En dat blijft natuurlijk zo de rest van dit jaar!’ Keurmeester Mark van Wijk vertelt dat de roomboteramandelstaaf van Filius gewonnen heeft op smaak. ‘De juiste grondstoffen zijn gebruikt en het product is heel goed gebakken.’ Ook Willeke, die Wouter aanmoedigde tijdens de competitie, is superblij met de prijs. ‘Als enige Zeeuwse Echte Bakker wist Wouter de finale te halen en daar ben ik trots op.’ Verkopen is natuurlijk ontzettend leuk met zo'n topproduct in de winkel. De winkeldames in Yerseke zijn blij en de stemming is opperbest.

Op de foto: Wouter en Willeke Vroonland en hun kinderen, Mark van Wijk (l) en Ron Brinkhuis (met beker). FOTO COBY WEIJERS



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief