Krabbendijke delft onderspit tegen Arnemuiden

KRABBENDIJKE - In de topper tegen Arnemuiden heeft Krabbendijke verloren van koploper. De nummer vier trok na 90 minuten in een boeiende en soms hoogstaande wedstrijd aan het kortste eind.

In de eerste minuten van de wedstrijd waren er twee teams te zien die beiden goed in de wedstrijd zaten. Geen kansen maar wel felle duels en een hoog tempo. Maar de vijf minuten die hierop volgde waren rampzalig voor Krabbendijke. Eerst werd de beresterke spits van Arnemuiden vrijgespeeld voor de Krabbendijke doelman en hij faalde niet in zijn afronding in de lange hoek. Twee minuten later een voorzet van diezelfde spits, Marinus Baas, die deze bal op gelukkige wijze direct achter de doelman zag verdwijnen. Bij deze aktie raakte Krabbendijke doelman Lokerse dusdanig geblesseerd aan zijn rug dat hij zich moest laten vervangen. Van het andere speelveld werd Lorenzo Hoekman gehaald om hem te vervangen. Weer met elf maar wel aankijken tegen een 0-2 achterstand na een kwartier spelen. Een hele moeilijke opgave tegen de koploper van de ranglijst. Krabbendijke herpakte zich echter goed en knokte zich terug in een verder zeer open eerste helft. Kansen voor Krabbendijke waren er voor Ronald Zuidweg en Elco Jansen maar beiden mikten net naast. Aan de andere kant konden wederom Baas en Van Belzen de wedstrijd definitief beslissen maar beiden stranden op de ingevallen doelman Hoekman.

In de tweede helft een kleine aanpassing bij Krabbendijke. Een wat drukker bezet middenveld wat het gevaar van de loopakties van Arnemuiden in moest dammen. In de eerste minuten lukte dit aardig en Arnemuiden had het even lastig. Vijf minuten na rust kopte Elco Jansen uit een hoekschop van Armin de Bat de aansluitingstreffer tegen de touwen. Hierdoor kreeg Krabbendijke weer hoop op een resultaat. Na een uur spelen een hele grote kans voor Arnemuiden maar Baas zag zijn inzet geblokt worden door Chrisjan Jansen. Ook een niet te missen kans voor Leon van Belzen werd niet verzilverd waardoor Krabbendijke in de wedstrijd bleef. Hij verlengde een voorzet net aan de verkeerde kant van de paal. Hierna de grootste kans op de gelijkmaker voor Armin de Bat maar voor een leeg doel miste hij de bal op een haar. Krabbendijke bleef aandringen, had een overwicht maar Arnemuiden bleef zo tussen de 70e en 80e minuut eenvoudig op de been. Bij een aanvallende poging van Arnemuiden werd een schot van Van Belzen gekeerd door doelman Hoekman. Net toen Krabbendijke achterin één op één ging spelen sloeg het noodlot toe. Spits Zuidweg kopte de bal voor het doel van Arnemuiden in de handen van de keeper, deze probeerde op zijn beurt met een lange bal zijn spits te bereiken. De bal viel echter op het hoofd van zijn bewaker Jansen die hem wel verkeerd raakte. Hierdoor kon Baas alleen doorlopen en faalde hij niet. Met zijn derde van de middag bepaalde hij de stand op 1-3. Krabbendijke kreeg in de slotfase nog één mogelijkheid. Zuidweg blokte een trap van de keeper maar de bal belande net aan de verkeerde kant van de lat.

0-1 Marinus Baas; 0-2 Marinus Baas; 1-2 Elco Jansen (Armin de Bat); 1-3 Marinus Baas.