Afbeelding

Yerseke wint derby in Kapelle met 1-3

Sport en vereniging

YERSEKE - Yerseke speelde zaterdag 17 oktober tegen het naastgelegen Kapelle. Beide selecties misten enkele basisspelers en kon dit tegen elkaar worden weggestreept. Kapelle bewees in de voorgaande jaren Yerseke pijn te kunnen doen, door er steeds met de volle winst vandoor te gaan.

De beginfase was rommelig en van goede aanvallen was geen sprake. Vechtvoetbal op elke vierkante meter van het veld. De ruimtes waren klein, waaruit toch weer Arjen de Koeijer in de 14e minuut de score wist te openen. In de drukte met de versnelling passeerde hij enkele verdedigers en schoot laag en hard binnen, 0-1 en zijn 10e treffer in de nog prille competitie. Lang konden de bezoekers hiervan niet van genieten. Uit een stilstaande situatie, namelijk een toegekende fraaie aangesneden vrije trap, was het Lennert van Wallenburg die Kapelle weer op gelijke hoogte kopte, 1-1. Yerseke bleef druk zetten op de thuisploeg en leken weer op voorsprong te komen via Urvin van Hekelen. Ditmaal de Koeijer in de rol als aan aangever, maar deze uitstekende mogelijkheid werd naast geschoten door van Hekelen. Kapelle bleef wel gevaarlijk uit de tegenstoten en de wedstrijd was nog volledig open. De vijf minuten voor de rust gaven nog maar eens aan, hoe de wedstrijd 'op en neer' golfde. Uit de scrimmage was het tot twee maal toe een verdediger die de 1-2 voorkwam van Yerseke. De Koeijer hard in de hoek en Jari Christiaanse erna uit de rebound. Ook kreeg kort hierop van Hekelen weer de mogelijk op deze. Deze keer aangespeeld door Xander van der Poel, diagonaal ingeschoten redde de doelman met de benen. In de tegenstoot wist Kapelle bijna te profiteren in de omschakeling. Tot twee maal toe wist doelman Twan Lindenberg de 2-1 te voorkomen. Vijf minuten na de rust een ietwat ongelukkig moment achterin bij de thuisploeg, een corner genomen door Urvin van Hekelen viel rechtstreeks binnen bij de eerste paal die toch gedekt was. Verkeerd ingeschat en een moeilijke fase voor Kapelle brak aan. Niels Poleij met Jari Christiaanse kwamen veelal als winnaar uit de strijd op het middenveld, waardoor ook Yerseke een veldoverwicht kreeg. Achterin werd kordaat opgetreden bij elke poging en zo kwam Yerseke ook tot een marge van twee. Uit een vrije trap vanaf de zijkant was het Arjen Dingemanse bij de tweede paal die de bal snoeihard in het dak van het doel roste, 1-3. Daarna werden nog vele wissels toegepast, maar de wedstrijd was gespeeld. Aan de zijde van Yerseke maakte Ralph Poleij zijn debuut, daarnaast mochten ook Robin Wagenaar en Christiaan van der Poel nog invallen. Zij deden dat verdienstelijk door hun klasse te tonen. Zo won Yerseke deze derby verdiend op basis van de tweede helft. Bijzonder aan deze was de gemiddelde leeftijd van Yerseke, die met negen selectiespelers tot de twintig jaar wellicht de jongste ooit was. Ook de overige 6 spelers waren tussen de 20 en de 27 jaar, wat aangeeft dat deze groep nog rek heeft in de toekomst. Yerseke klimt door deze overwinning naar de 3e plaats op de ranglijst.